Setari Cookie-uri

DE CITIT! Scrisoarea tatalui aflat pe moarte pentru fiica lui bolnava de cancer

O scrisoare despre viata, cu cele mai importante sfaturi!

Tom Attwater are o tumora pe creier si nu mai are mult de trait. In ultimele clipe de viata, barbatul face tot posibilul sa stranga 500.000 de lire sterline pentru ca fiica sa, bolnava de cancer, sa poata trai.

Micuta Kelly, in varsta de doar cinci ani, are nevoie de un tratament urgent in Statele Unite. Stiind ca nu mai poate fi mult timp alaturi de ea, Tom i-a scris o scrisoare, in care ii da cele mai bune sfaturi de viata:

foto: Facebook

“Draga mea, Kelli,

Imi pare rau ca nu voi fi langa tine cand vei creste. Te rog, nu da vina pe oamenii din lume pentru asta. Viata inseamna noroc, iar norocul meu este pe duca.


As vrea sa am cuvintele potrivite pentru a te face sa te simti bine. As vrea sa nu am cancer. As vrea ca tu sa nu ai cancer. As vrea sa nu ma vezi in dureri. As vrea ca atatea lucruri sa fie diferite, insa din pacate asta nu este posibil.


Tatii si fiicele au zeci de ani la dispozitie pentru a discuta la masa din bucatarie… cand tatii isi spun cele mai bune sfaturi, iar fiicele isi dau ochii peste cap. Noi nu avem acel timp. Nu voi putea sa te las in fata scolii in prima zi de scoala, nu voi putea sa vin sa te iau dupa prima intalnire a ta, nu voi putea sa te tin in brate cand simti ca ai inima distrusa si nici nu voi putea sa fiu langa tine cand vei termina liceul.

Citește și:


Mai am putin timp la dispozitie… si vreau sa iti dau cateva sfaturi de viata importante. Sper ca te vor ajuta. Sper ca tu sa fii sanatoasa si cancerul sa nu revina – pentru ca viata ta sa fie lunga si fericita.


SCOALA – toti vor spune ca este important sa inveti cat de mult poti la scoala. Sa speram ca vei face tot posibilul. Eu mi-am rupt spatele in scoala, dar cat de bine mi-a facut asta in viata? Sincer, iata-ma cum sunt. Trebuie sa inveti in scoala, dar asigura-te ca te si distrezi!


BAIETI – Acum nu faci distinctia intre baieti si fete. Toti copiii sunt prietenii tai. Asta este normal. Dar Kel, asta se va schimba o data cu trecerea timpului. Vei avea alta parere despre baieti. Probabil ca asta va fi un pic mai tarziu, dar vei ajunge sa ii consideri chiar draguti.


Cand vei fi mare, vei avea prieteni – sa speram ca asta va fi destul de tarziu. Nu voi fi aici sa am grija sa nu fii ranita sau sa “ii trag de urechi” cand le aud intentiile. Asa ca iata cateva sfaturi de la un barbat trecut prin aceasta experienta. Este foarte greu sa descrii cum te simti atunci cand esti indragostit. Probabil ca iti amintesti de mine si de mama ta – cum zambeam, cum ne gadilam pe canapea. In momentul in care inimile iubesc, iar florile se ofilesc atunci incepe dragostea adevarata. Distreaza-te pana o gasesti!

Citește și:


Alege intotdeauna barbati respectuosi, manierati, care sa se poarte frumos cu tine. Imagineaza-ti ca ii iei acasa, la un ceai si o discutie cu intraga familie. Daca unul se potriveste in peisaj, inseamna ca ai gasit un tanar decent.


Din pacate, vei avea inima franta – sa speram ca asta va fi doar o data. Doare ingrozitor si te vei simti ca si cum ar fi sfarsitul lumii. Insa vei trece peste. Chiar si atunci cand relatia nu functioneaza, incearca sa fii draguta. Si baietii au sentimente. In cele din urma, daca ai un prieten baiat care sa fie alaturi de tine de fiecare data cand treci prin momente grele si cand te desparti de baieti – nu il considera doar prieten. Este posibil ca lui chiar sa ii pese de tine.


CASATORIE – Uneori visam ziua nuntii dale. Imi imaginam ca aveai lacrimi in ochi in timp ce te conduceam spre altar. Nu voi putea face asta, Kelli. Imi pare rau, iubire! Insa in acea zi voi fi langa umarul tau, te voi privi si voi fi mandru ca ti-ai gasit jumatatea.

Citește și:


Ma intreb daca vei dori sa pasesti spre altar pe melodia “familiei” (tu o numesti asa) – I’ll be there, The Jackson 5. Aceasta piesa inseamna foarte mult pentru mine. Voi fi langa tine in ziua nuntii tale cu spiritul.

MAMI – Vei ajunge sa te certi cu mami, mai ales atunci cand vei fi adolescenta. Te rog sa iti amintesti ca ea te adora si vrea ca tu sa fii fericita. Imbratiseaz-o pe mami atunci cand se simte singura si ajutati-va reciproc sa treceti prin momentele oribile ce vor urma. Cand vei fi adolescenta vei crede ca prietenii tai au dreptate, iar mama ta greseste. Ea este cea care ia decizii dificile pentru ca tie sa iti fie bine si iti vrea binele mai mult decat orice alt prieten. Ai grija de ea!


FAMILIA – Nimic nu este mai important decat familia! Nimic.


PRIETENII – Trateaza oamenii asa cum vrei tu sa fii tratata. Fii amabila cu toti cei care te ajuta… intotdeauna. Nu rade de oameni, este oribil!

Citește și:


CRACIUN SI SARBATORI – In primul Craciun fara mine, mi-ar placea daca tu si mami ati aprinde o lumanare si v-ati aminti de mine pentru cateva minute. Ar fi super daca ati dansa dansul maimutelor impreuna. Asa ma veti face sa zambesc de deasupra voastra. Ti-as fi recunoscator daca mi-ai vizita parintii in ziua de BOX. Si ei vor suferi dupa mine.


I-am dat bunicii tale toate cadourile pentru zilele tale de nastere. As vrea sa fiu acolo de fiecare data, sa vad cand le deschizi. Sper ca iti vor place toate – mi-a fost greu sa aleg, nu stiu cum vei fi la 10, 15 sau 20 de ani. Ma intreb daca iti vor mai placea baietii de la One Direction.


CARIERA: Aveai doi ani cand mi-ai spus ca vrei sa fii o printesa astronaut – vrei sa porti rochii frumoase si sa descoperi noi planete. Poate ca acum iti dai seama ca asta nu este posibil. Dar sunt atatea lucruri care chiar sunt posibile, iubita mea. Fa ceea ce te face fericita! Daca faci asta, viata devine mult mai usoara.

Citește și:


Este posibil sa ai mai multe job-uri diferita pana cand afli ce iti place cu adevarat.


MANIERE – Aminteste-ti intotdeauna sa rogi si sa multumesti. Motivul pentru care eu si mami incercam sa te crestem asa este pentru ca aceste mici lucruri te vor ajuta foarte mult in viata. Aminteste-ti sa scrii scrisori de “Multumesc” pentru cadouri . Si, te rog, aminteste-ti ca glumele cu rahatel sunt amuzante doar atunci cand ai cinci ani!


INVATA SA CONDUCI – Multi tati isi invata fetele sa conduca, insa gresesc invatandu-le. Asigura-te ca inveti sa conduci. Asigura-te ca mami nu te invata! (glumesc).


CALATORESTE – Este un cliseu sa iti spun sa calatoresti. Dar iti zic asta – incearca sa calatoresti cat de mult poti. Trebuie sa vezi intreaga multe. Dar nu merge niciodata in calatorii cu motorul (este prea periculos).

Citește și:


CUM SA FII FERICITA – Nu rade niciodata pe jumatate. Rade cat poti de tare. Rasul este contagios. Sper ca nu vei uita niciodata asta. Nu are rost sa te rog sa nu fii trista cand plec, printesa! Stiu ca vei fi! Si mi-as dori sa fiu langa tine, sa te tin in brate si sa te fac sa zambesti din nou. Iti amintesti de ursuletul pe care ti l-am cumparat? Ai spus ca vei avea grija de el si ca il vei imbratisa de fiecare data cand vei simti lipsa mea. Este o idee excelenta.


CUM SA FII GENEROASA – Te rog, ai grija si de ceilalti. Probabil ca iti amintesti calatoria noastra la Disneyland. Eu nu voi uita niciodata sacrificiile facute de oameni necunoscuti pentru ca tu sa scapi de cancer. Oamenii in varsta au trimis carduri de rugaciuni si zele lire pentru ca nu isi permiteau mai mult. Si asta doar pentru tine. Este important sa dai inapoi. Nu uita niciodata ca exista oameni care o duc mai rau decat tine, iar tu ii poti ajuta.


AMINTESTE-TI MOTTO-UL in viata – Incearca intotdeauna! Probabil ca iti amintesti cand ti-am zis “Nu renunta niciodata la visele tale . Am esuat de nenumarate ori in viata mea, insa niciodata nu am renuntat!


CREDE IN TINE – In viata multi oameni spun ca nu poti face anumite lucruri. Atunci te joci cu mintea ta! Poti? Vrei? Provocarile mari implica riscuri, asa ca te rog sa faci alegeri inteligente. Cei care mi-au spus ca nu pot face anumite lucruri, mi-au spus asta pentru ca nu voiau sa le fac. Daca vrei ceva, este aproape intotdeauna posibil, asa ca da-ti toata silinta!


SI LA FINAL – Iti multumesc pentru ca ai fost tu, Kelli. Iti multumesc pentru ca mi-ai oferit cel mai frumos compliment, numindu-ma TATI. Cea mai mare onoare a vietii mele ai fost tu, fiica mea! Iti multumesc pentru ca m-ai invatat ce inseamna dragostea pura si fericirea.


Bucura-te de viata ta! Nu te grabi sa pleci! Eu voi astepta atata timp cat va fi necesar!


Toata dragostea mea pentru tine, printesa mea, si pentru mami!

sursa: Mirror

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.