Setari Cookie-uri

9 Lucruri pe care mama ta nu ti le-a spus niciodata

Testul de sarcina a iesit pozitiv. Stateam si ma uitam de cinci minute la el. Doua linii albastre clare nu voiau sa dispara.

Am verificat inca o data. O linie – nu esti insarcinata. Doua linii – esti insarcinata.

Da, eram cu siguranta insarcinata.

Inima a inceput sa o ia la galop, capul a inceput sa se invarta, stomacul a urcat pana in gat.

Eram nervoasa, fericita, speriata si foarte bucuroasa in acelasi timp.

Uite ca se intampla. Dupa ani de visuri si pregatiri pentru aceasta zi, in sfarsit reusisem. Voi deveni mama.

Ceea ce nu stiam eu era ca in noua luni scurte urma sa imi schimb complet viata; incepeam cea mai dificila, complicata, obositoare, dar incredibil de frumoasa, calatorie a vietii mele.
In noua luni, trebuia sa invat ce inseamna sa fii o mama. Acum pot spune cu inima pe inima ca rolul de mama este cel mai dificil din lume si imi apreciez propria mama pentru modul in care m-a crescut.

Urma sa invat despre experienta de mama. Iata 9 lucruri pe care mama ta niciodata nu ti le-a spus:

Citește și:

1. Ai facut-o sa planga… de foarte multe ori


A plans cand a aflat ca este insarcinata. A plans cand te-a nascut. A plans cu fericire. A plans cu lacrimi de durere. A plans ingrijorata. A plans pentru ca ea se simte legata de tine. Ea simte durere ta, simte fericirea ta si impartaseste aceste stari cu tine, fie ca tu realizezi sau nu asta.

2. Ea voia acea ultima portie de placinta…

… dar cand a vazut ca te uiti la ea cu ochii mari si asteptai cu nerabdare sa o primesti, nu a mai putut manca. Stia ca va fi mai fericita daca te va vedea pe tine fericita.

3. Doare sa fii mama

Si doare incredibil de rau. A durut-o cand ai lovit-o usor la coaste, fiind neastamparata in burtica ei. A durut-o cand te-a nascut. A durut-o cand ai fost refuzata de copii si nu ai avut cu cine sa te joci. A durut-o cand ai cazut si te-ai accidentat la genunchi. A durut-o cand ai plans pentru prima data din dragoste… o doare si acum cand te vede trista.

Citește și:

4. I-a fost intotdeauna frica

Spune tu ce vrei, insa a fost ingrozita de faptul ca nu va fi o mama buna, ca nu te va creste asa cum trebuie si ca nu iti va putea oferi ceea ce ai nevoie. I-a fost frica ca nu te vei descurca in viata si ca ea nu te va putea ajuta. Ii este frica si acum ca nu stie sa te protejeze de ce se intampla in jurul tau… si ii va fi frica pana cand nu va mai fi langa tine.

5. Stie ca nu este perfecta

Ea este, probabil, cel mai rau critic al sau. Isi cunoaste toate defectele si, uneori, se uraste pentru ele. Ei ii este cel mai greu atunci cand vine vorba despre tine; vrea sa fie o mama perfecta, sa nu iti faca niciodata rau… insa, ca orice om, mai face si greseli. Probabil ca nici acum nu s-a iertat pentru momentele in care a gresit fata de tine.

6. Te-a purtat mai bine de noua luni

Dupa nastere, ai avut nevoie de ea non stop. Si ti-a fost alaturi. Te-a tinut in brate in timp ce facea curatenie, in timp ce spala vasele… te-a tinut in brate chiar si cand dormea. Bratele ei erau obosite, dar niciodata nu s-a plans in fata ta… Te ghemuiai la pieptul ei si erai linistita. Stia ca esti fericita in bratele ei.

Citește și:

7. I se frangea inima de fiecare data cand te vedea plangand

Nimic nu era mai trist decat plansul tau; te vedea suferind si stia ca nu are nicio putere pentru a te face sa te simti mai bine. Facea tot posibilul sa te opreasca din plans, iar atunci cand nu reusea, inima ei se sfarama intr-un milion de bucati mici.

8. Tu esti intotdeauna pe primul loc

Pleca la munca fara sa manance, fara sa faca dus, fara sa doarma. Facea totul pentru tine… pentru ca tie sa iti fie bine. Nevoile tale erau intotdeauna prioritare. Petrecea ore intregi pentru a avea grija de copilul ei. Iar, noaptea, cand nu puteai adormi, te legana pe picioare pana in zori de zi. A doua zi dimineata, se ridica din pat si pleca la munca.

9. Ar face totul din nou

Este greu sa fii mama, insa este cel mai satisfacator lucru din lume. Sa iti auzi copilul spunandu-ti “mama” – nimic nu se compara cu acest sentiment. In ciuda tuturor dificultatilor, noptilor nedormite, problemelor intalnite in cresterea ta, daca ar fi sa o dea timpul inapoi ar trece din nou prin asta… pentru tine… PENTRU CA TE IUBESTE.

Citește și:

Asa ca.. atunci cand o vezi, spune-i “Mama, multumesc!”. Lasa sa stie ca o iubesti.

sursa: huffingtonpost

foto prima pagina: sarut mama, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Noiembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.