Setari Cookie-uri

Am ajuns sa IMI URASC sora

Am nevoie de un sfat urgent. Oare poate cineva sa ma ajute?

Draga mea, m-am gandit sa iti scriu tie deoarece stiu ca in aceasta comunitate as putea primi sfaturi bune. Am o piatra pe inima si vreau sa scap de ea.

In fiecare toamna, sora mea si verisoarele primare mergem intr-un weekend in orasul nostru natal. Este o traditie pentru noi ca la sfarsitul lui octombrie, inceputul lui noiembrie, sa petrecem putin timp toate patru impreuna. Stam cazate la un hotel, revizitam locurile in care am copilarit, facem cumparaturi pentru copiii nostri, luam pranzul si cina la restaurante dragute… facem totul impreuna pentru doua zile. Acesta este modul nostru pentru a ne reconecta cu copilaria, dar si pentru a mentine o relatie stransa.

Pe langa sora Ana, cu care merg in excursie, mai am inca o sora – Raluca – pe ea nu o invitam niciodata in aceasta mini – vacanta. Raluca este profund dezamagita de faptul ca nu ii spunem sa mearga cu noi. Nou suntem trei surori, foarte apropiate ca varsta, insa cu Raluca nu am avut niciodata o relatie speciala. Nici macar in copilarie nu ne intelegeam foarte bine.

Citește și:

Eu, Ana si cele doua verisoare suntem casatorite si mame; am renuntat la serviciu pentru a ne creste copiii. Raluca este divortata, are un copil si munceste in vanzari.

Exista mai multe motive pentru care noi nu o includem in planurile noastre. Stim ca nu are foarte multi bani pentru a isi permite o astfel de excursie. De asemenea, nu are nici aceleasi interese ca si noi. Eu si sora mea suntem persoane religioase, mergem in fiecare duminica la biserica – in timp ce ea a renuntat sa mai creada in Dumnezeu. Pur si simplu, simt ca nu se potriveste familiei noastre.

Raluca a inceput sa considere toata aceasta situatie una foarte personala, iar anul trecut a venit la mine acasa, tipand si plangand, doar ca sa imi spuna ca sunt cea mai rea persoana pe care o cunoaste. Sotul meu mai avea putin si chema politia.

Acum, ea refuza sa mai vorbeasca cu mine si a spus rudelor noastre ca sunt o persoana oribila (chiar daca am ajutat-o de foarte multe ori sa treaca peste probleme, si nu doar financiare).
Cum o pot face sa inteleaga ca ar fi bine sa isi gaseasca un alt grup de prietene, ale caror vieti si interese sa fie apropiate cu ale ei?

Citește și:

Semneaza… o sora trista.

foto prima pagina: trei tinere triste, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.