Setari Cookie-uri

5 BOLI pe care le poti trata cu CATINA. Efectele nebanuite pe care le are pentru sanatate

Tot ce trebuie sa stii despre catina, ginsengul romanesc care vindeca numeroase boli.

Numita si „Ginsengul romanesc”, datorita proprietatilor ei revigorante, continutului bogat in vitamine si actiunii ei benefice asupra vaselor de sange, catina poate inlocui cu brio unele medicamente si poate invinge bolile, scrie clicksanatate.ro.

Vindeca bolile de piele

Uleiul de catina este foarte eficient in afectiunile pielii, cum ar fi psoriazisul, eczemele, arsurile, mancarimile. El protejeaza pielea impotriva radiatiilor ultraviolete, o hraneste si o revitalizeaza, prin continutul de vitamine A, B1, B2, C, E, K. Uleiul se aplica extern, pe zona afectata, de 2-3 ori pe zi, dar poate fi administrat si pe cale orala – o lingurita de trei ori pe zi.

Combate stresul

Daca tot vorbim despre uleiul de catina, afla ca are efecte benefice si impotriva stresului. Catina este bogata in fosfor si calciu, in vitamine din grupa B, in vitamina C (dupa maces, are cel mai ridicat continut de vitamina C). Pentru cei suprasolicitati de efort fizic sau intelectual, se recomanda in fiecare zi 20 de picaturi de ulei de catina, sau 4-5 lingurite de fructe proaspete (ori congelate) amestecate cu miere, de trei ori pe zi.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: catina in bol, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Decembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.