Setari Cookie-uri

9 Cele mai BIZARE coincidente din istorie

Cazuri incredibile care te pun pe ganduri.

1. Mark Twain, romancier american si umorist, s-a nascut in ziua in care a aparut cometa Halley, anul 1835, si a murit in ziua urmatoarei aparitii a aceleiasi comete, in 1910. “Am venit cu cometa Halley si vreau sa plec tot cu ea.” – aceasta remarca intamplatoare a scriitorului s-a adeverit.

2. In 1899 un barbat a fost lovit de un fulger in timp ce statea in curtea lui din Taranto, Italia. 30 de ani mai tarziu, fiul sau a murit lovit de un fulger, in acelasi loc. Pe data de 8 octombrie 1949, Rolla Primarda, nepotul primei victime a murit in aceleasi conditii: lovit de un fulger, in acelasi loc.

3. Jean Marie Dubarry, un barbat de origine franceza, a fost executat la 13 februarie 1746 pentru uciderea tatalui sau. 100 de ani mai tarziu, un alt francez numit tot Jean Marie Dubarry a fost executat din acelasi motiv: pentru uciderea tatalui sau.

Citește și:

4. In 1883, Henry Ziegland s-a despartit de prietena sa; tanara nu a putut trece peste aceasta despartire si s-a sinucis. Pentru a o razbuna, fratele fetei l-a impuscat pe Ziegland, apoi si-a pus el capat zilelor. Dar, glontul tras doar i-a zgariat fata lui Zieglan si a deviat intr-un copac. Cativa ani mai tarziu, Henry a decis sa taie acel copac, insa acesta era prea mare, asa ca a hotarat sa il puna la pamant folosind dinamita. Explozia a propulsat glontul in capul lui Ziegland si l-a ucis pe loc.

5. Anne Parrish, scriitoare americana, a gasit o carte veche, intr-un anticariat din Paris, in 1920. Era una dintre cartile preferate din copilaria sa, "Jack Frost si alte povestiri". Ea a cumparat cartea si i-a aratat-o sotului cand a ajuns acasa. Sotul a deschis cartea si a vazut numele ei pe ea; era chiar cartea Annei din copilarie.

Citește și:

6. Cand regele Louis al XIV-lea al Frantei era doar un copil, a fost avertizat de catre un astrolog sa fie mereu in garda in data de 21 a fiecarei luni. Din pacate, Louis a uitat de acest sfat; pe 21 iunie 1791, in urma revolutiei franceze, Louis si regina au fost arestati in Varennes, in timp ce incercau sa fuga din Franta. Pe 21 septembrie 1791, Franta a fost proclamata republica. In 21 ianuarie 1973 Regele Louis al XVI-lea a fost executat.

7. Gemenii Kim Lewis si Jim Springer au fost separati la nastere, fiind adoptati de familii diferite. Ambele familii au numit baietii Jim. Cei doi frati au crescut fara sa stie unul de altul; totusi, amandoi au facut o cariera in drept, s-au casatorit cu femei numite Linda; sotiile lor au nascut amandoua baieti. Kim Lewis si-a numit fiul James Alan, iar Jim Springer l-a numit James Allan. La cativa ani de la casatorie, gemenii au divortat si s-au recasatorit cu alte femei, ambele numite Betty. Si amandoi au avut cate un caine cu acelasi nume – Toy.

Citește și:

8. In 1979, Das Besteran, o revista germana a avut un concurs de scris. Castigatorul concursului a fost Walter Kellner, un barbat care a scris un articol despre cum a pilotat un Cessna 41 intre Sardinia si Sicilia. In povestea lui, acesta spune ca atunci cand era deasupra marii a intampinat probleme la motor, a fost nevoit sa aterizeze in apa si a petrecut ceva timp intr-o ambarcatiune de urgenta pana cand sa fie salvat. Aceasta poveste a fost citita de un austriac care se numea tot Walter Kellner; barbatul l-a acuzat pe Kellner (barbatul de origine germana) de plagiat deoarece acelasi lucru i s-a intamplat si lui. Reprezentantii revistei au facut cercetari si au descoperit ca ambele povesti erau adevarate.

9. In secolul al XIX-lea, faimosul scriitor Edgar Allan Poe (cunoscut pentru cartile lui de groaza) a scris o carte numita Povestea lui Arthur Gordon Pym (1838), unde vorbea despre patru persoane naufragiate, care trebuiau sa supravietuiasca fara apa si mancare. Trei dintre supravietuitori l-au ucis si l-au mancat pe cel de-al patrulea, membru al echipei corabiei. In 1884, povestea a devenit realitate; o corabie a naufragiat, iar trei supravietuitori infometati l-au ucis pe cel de-al patrulea, membru al echipajului. Suprinzator, numele baiatului a fost Richard Parker, acelasi cu cel al personajului din carte.

Citește și:

foto prima pagina: ceata in padure, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Decembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.