Setari Cookie-uri

Beneficiile nestiute ale uleiului de ricin

Uleiul de ricin este folosit in principal pentru tratarea constipatiei. Sunt mai putin cunoscute insa efectele sale de calmare a durerilor articulare, de indepartare a senzatiei de picioare grele, de a lupta cu celulita sau alte beneficii ale acestui ulei.

Ulei de ricin pentru constipatie

Uleiul de ricin contine in proportie de 90% acid ricinoleic, un acid gras care stimuleaza contractiile si secretiile intestinale, de aceea este folosit pentru efectul sau laxativ. Nu trebuie sa abuzati de uleiul de ricin pentru ca este un tratament foarte puternic, ce poate cauza iritatii sau leziuni.

Pentru constipatie, se foloseste o lingurita de ulei de ricin pur sau diluat in putina apa, la fiecare doua-trei zile. Daca nu se observa o ameliorare, se intrerupe tratamentul, caci pot exista alte cauze ale constipatiei. Uleiul de ricin se foloseste si sub forma de cataplasme. Un studiu realizat in 2010 asupra varstnicilor a aratat ca aplicatiile locale cu ulei de ricin duc la diminuarea constipatiei. Inainte de a folosi cataplasmele cu ricin trebuie facut un test cutanat, caci pot aparea alergii.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: ricin, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
5 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.