Setari Cookie-uri

Trucuri pentru stimularea fericirii

Fericirea este ca un sarut! Cand il dai mai departe, te bucuri de el.

Specialistii in dezvoltare personala spun ca putem accesa fericirea daca apelam la mici trucuri! Un exemplu poate fi acesta: cand bat din palme ma simt bine! Explicatia psihologilor ar fi ca acest gest al meu ma trimite, in fapt, la momente trecute in care am fost fericita si in care am facut exact asa.

"Fericirea este ca un sarut! Cand il dai mai departe, te bucuri de el", spunea redactorul american de radio, Bernard Meltzer!

Trainerii in dezvoltare personala intervievati de Fresh Refresh afirma ca exista mici trucuri prin care putem accesa si stimula fericirea, iar unul dintre ele ar fi sa actionezi ca si cum ai fi deja fericit. Programarea neuro-lingvistica numeste aceasta tehnica: "as if" , in traducere "tehnica de parca.."...Iar, in acest caz, ar urma sa te porti "de parca" ai fi fericit.

Citește și:

Daca reusesti sa simulezi pret de 2-3 minute ca te afli in starea de fericire, aceasta se va instala automat, ne transmit expertii. Acestia mai sustin ca stare de fericire exista deja in noi doar ca ea trebuie reactivata. Un alt truc ar fi sa ne deschidem catre recunostinta. Si acest sentiment readuce fericirea, conform psihologilor, care ne indruma sa identificam, zilnic, acele cateva lucruri care ne fac sa devenim recunoscatori. Pot fi cinci la numar pe zi! Iar amintirea lor ne poate aduce...fericirea. Daca apreciem ca nu suntem fericiti, un alt truc ar fi sa facem pe cineva fericit. In scurt timp, vom constata, conform specialistilor, ca si noi am dobandit aceelasi sentiment.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: fetita cu baloane, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
3 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.