Setari Cookie-uri

Video: Adauga o picatura de colorant alimentar peste aluat. SUPERB si foarte gustos

Cum sa faci o minunatie de tort ombre cu doar cateva ingrediente simple?

Va asigur ca acesta este cel mai frumos si mai delicios tort pe care l-ati mancat vreodata. Pare foarte dificil de realizat, insa credeti-ma ca este extrem de simplu.

Iata cum se prepara:

Aluatul se face din doua cani de faina, 3 lingurite de praf de copt, o cana de zahar, jumatate lingurita de sare, jumatate de cana de unt, o cana de lapte, o lingurita de esenta de vanilie si doua oua. Amesteci mai intai toate ingredientele uscate (faina, praful de copt, zaharul si sarea), apoi adaugi untul si treptat laptele si ouale. Poti folosi mixerul pentru a incorpora mai bine ingredientele.

Imparti aluatul in sase boluri egale. In primul bol adaugi putin colorant alimentar alb, iar in celelalte cinci pui cate putin colorant albastru (in primul o picatura, in al doilea doua picaturi - volumul de colorant creste de la un bol la altul pentru a forma aspectul de ombre). Fiecare aluat se pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute.

Citește și:

Crema se realizeaza din 120 grame de unt, 300 ml zahar pudra, doua lingurite esenta de vanilie si patru linguri de lapte. Se amesteca toate ingredientele la mixer pana cand totul devine o pasta sclipicioasa. Se imparte compozitia in sase boluri si se adauga colorant, repetandu-se procedura folosita la blaturi.

Cum se decoreaza?

Se pun blaturile in functie de culoare (de la cel mai deschis catre cel mai inchis, intre acestea adaugandu-se cate un strat de crema colorata (de la cea alba pana la cea albastra). Optional, se decoreaza cu mure si coacaze.

foto prima pagina: captura Youtube

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.