Dupa ce consumam castravetii murati, multi dintre noi arunca zeama. Aceasta este probabil cea mai mare greseala pe care o facem in bucatarie.
Sucul ramas dupa consumarea castravetilor murati poate fi foarte folositor in alte retete. Iata care sunt cele mai bune metode de a refolosi aceasta zeama delicioasa:
1. Foloseste sucul de castraveti murati pentru a fragezi carnea. Il puteti utiliza ca marinata pentru cotletul de porc sau carnea de pui.
2. Adauga cateva linguri in apa cartofilor natur cu cateva secunde inainte de a ii scoate din recipient. De asemenea, poti adauga sucul in salata de cartofi pentru o explozie de aroma.
3. Adauga un strop de suc in pastele gatite din frigider pentru a le "readuce la viata".
4. Cand faci hummus, iti recomand sa adaugi cateva picaturi de zeama de la castravetii murati pentru a ii da un impuls suplimentar de aroma si un gust usor acrisor;
5. Refoloseste sucul de castraveti pentru a conserva ceapa, usturoiul sau alte legume moi;
6. Adauga un strop de suc de castraveti murati in sosul de barbecue.
Beneficiile incredibile ale sucului de castraveti murati:
- imbunatateste digestia;
- te scapa de crampele musculare;
- curata ficatul;
- revitalizeaza organismul.
foto prima pagina: castraveti murati, Shutterstock