Setari Cookie-uri

4 Tratamente naturiste pentru toate tipurile de par

Cele mai bune tratamente de par complet naturale pe care le poti face chiar acasa la tine.

Parul lung, des si sanatos este visul oricarei femei; insa expunerea zilnica la praf, poluare, soare si alti factori externi fac din acest vis unul aproape imposibil de realizat.

Produsele disponibile pe piata contin substante chimice care fac parului nostru mai mult rau decat bine cand vine vorba despre folosirea pe termen lung. Asadar, ce trebuie sa facem pentru a combate problemele existente si, in acelasi timp, sa mentinem firul de par sanatos si puternic?

Iata cateva sfaturi simple de frumusete pe care le putem incerca la noi acasa:

1. O alimentatie sanatoasa


Stiu ca suna cliseic, insa dieta joaca un rol foarte important in sanatatea parului nostru; la fel ca si pielea, parul are nevoie de o alimentatie sanatoasa.

Iata cateva produse pe care trebuie sa le consumam in functie de tipul de par:

Pentru par normal: peste, pui, linte, fasole, mazare, varza;

Citește și:

Pentru parul uscat: legume crude, orez brun, banane, nuci, vitamina E capsule;

Pentru parul gras: legume cu frunzele verzi, salate, fructe proaspete, iaurt.

2. Cea mai buna masca pe care o poti realiza acasa


Din oua, iaurt si miere poti face probabil cel mai bun mic dejun (bineinteles, consumate separat) – insa aceste produse sunt probabil si cele mai bune ingrediente pentru un tratament eficient pentru parul tau.

Si nu sunt singurele. Stiati ca uleiurile din avocado se apropie la compozitie cu uleiurile din propria noastra piele, spre deosebire de produsele de pe piata de cosmetice? Sau… ca aciditatea usoara din lamaie reprezinta o alternativa eficienta si blanda la produsele pline de chimicale pentru stralucirea parului?

Masca de par cu ou: galbenusul (bogat in grasimi si proteine) are rol de hidratare in timp ce albusul contine enzime ce ajuta la distrugerea bacteriilor.

Citește și:

Pentru parul normal: este indicat sa folosim un ou intreg impreuna cu balsamul de par;

Pentru parul gras: trebuie sa folosim doar albusul de ou pentru a scapa de excesul de sebum;

Pentru parul uscat si fragil: este recomandat galbenusul de ou.

Cum se foloseste: avem nevoie de jumatate de ceasca din orice tratament cu ou este potrivit pentru parul nostru (fie oul intreg, fie doar albusul, fie doar galbenusul) si aplicam pe parul curat, usor umezit. Lasam sa actioneze pentru 20 de minute, apoi clatim cu apa rece (pentru a preveni “gatirea” oului in parul nostru), iar la final samponam.

Tratamentul cu oul intreg sau doar galbenusuri poate fi aplicat o data pe luna, in timp ce tratamentul doar cu albusul poate fi aplicat la fiecare doua saptamani.

3. Samponarea este importanta


Cel mai eficient pas pentru a avea un par sanatos este mentinerea acestuia curat. Samponul pe care il alegem trebuie sa fie potrivit firului de par.

Citește și:

Pentru parul uscat: un sampon cu mai multe uleiuri naturale;

Pentru parul gras: un sampon care ajuta la indepartarea sebumului;

Este indicat sa aplicam o picatura de marimea unei monede pentru o spalare; este mai mult decat suficient.

Trebuie sa stim ca samponul este destinat pentru curatarea scalpului si a parului si ca acesta nu are si rolul de balsam. De aceea dupa fiecare spalare trebuie sa folosim un balsam de calitate care sa ne hidrateze firul de par.

4. Tratament pentru parul ars de soare


Razele soarelui pot fi daunatoare pentru parul nostru, deteriorandu-l grav. Pentru a scapa de aceasta problema putem incerca un tratament cu miere si ulei de masline.

Amestecam jumatate de ceasca de miere si doua linguri de ulei de masline; adaugam masca pe parul curat si umed, lasam sa actioneze 20 de minute, apoi clatim.

Uleiul de masline hidrateaza parul, actionand ca un balsam, in timp ce mierea are proprietati anti-bacteriene.

Citește și:

sursa articol: Cosanzene.ro

foto prima pagina: masca de par, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.