Setari Cookie-uri

Efectele benefice ale ceaiului de cozi de cirese

Infectiile urinare dar si alte probleme de sanatate se pot ameliora daca urmezi cure prelungite cu un remediu luat din natura: cozile de cirese.

Fitoterapeutii recomanda ceaiurile din cozi de cirese pentru efectele sale diuretice, ajutand astfel in tratarea mai multor boli.

Printre bolile care pot fi tratate cu ceai sau decoct de cozi de cirese se numara infectiile urinare (sau popular cunoscute sub numele de cistita), uretritele (infectii ale uretrelor) si nefrita (boala inflamatoare a rinichilor), scrie clicksanatate.ro.

Prepara un decoct din 40 de cozi de cirese in 500 ml de apa fiarta timp de 10 minute. Da deoparte 20-25 de minute si bea timp de 2 saptamani. Poti consuma acest decoct si in cazul durerilor la nivelul rinichilor sau al colicilor renale si microlitiazelor (nisip la rinichi).

In cazul litiazei renale si a retentiei de apa prepara un decoct din 50 de cozi de cirese fierte in 500 ml de apa. Dupa 15 minute de clocot, strecori si bei cand s-a mai racit, pe parcursul intregii zile.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: cirese, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.