Setari Cookie-uri

10 alimente care te ajuta sa slabesti vara. Le ai la indemana

Canicula, sportul in aer liber la temperaturi extreme si consumul insuficient de apa pot duce la cresterea temperaturii corpului. Din fericire, exista cateva alimente care echilibreaza in mod natural caldura corporala si ne ajuta sa suportam mai bine codul portocaliu.

Pepenele rosu si cel galben sunt fructe cu continut ridicat de apa si sunt perfecte pentru vremea caniculara. Pe langa efectul de racorire, pepenele are multe vitamine, care confera energie, si putine calorii, deci este ideal si in curele de slabire. Un alt aliment racoritor de sezon este castravetele, bogat in apa, numeroase vitamine (A, B, C, E, K) si minerale (potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc, cupru, seleniu, sodiu etc.) care suplinesc pierderile survenite in urma transpiratiei.

Menta este, de asemenea, o solutie care reduce temperatura corpului.

O limonada delicioasa si racoritoare cu lamaie, la care adaugam cateva frunze proaspete de menta, ne va scapa cu siguranta de senzatia de moleseala cauzata de arsita si ne va racori instant, plus ca respiratia va fi improspatata iar pofta de dulce va disparea, datorita compusilor speciali din menta.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: fructe aranjate pe stand, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
13 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.