Setari Cookie-uri

O tanara a aflat ca este insarcinata. Ce a facut? Mi-au dat lacrimile

Aceasta tanara a aflat ca este insarcinata. Nu se astepta la asta si nu stia ce sa faca.

Aceasta este povestea mea – singura mea rugaminte este sa nu ma judecati. Daca nu puteti spune ceva dragut sau decent, va rog sa nu spuneti nimic. Scopul acestei scrisori este de a impartasi povestea mea cu cei care vor sa o auda. Nu vreau sa “dati cu pietre in mine”.

In urma cu un an, am facut un test de sarcina.. care a iesit pozitiv. Un test care mi-a schimbat viata. In timp ce pentru multe femei acesta este un motiv de bucurie, eu m-am simtit complet distrusa. Eram speriata. Cum sa le spun parintilor? Ma vor ierta? Cum sa ii spun prietenului meu? Cum va reactiona? Ma va parasi?

Am plans ore in sir, gandindu-ma la ce am de facut. Niciodata nu am crezut ca avortul poate fi o optiune pentru mine, insa in acele momente devenea o posibilitate tot mai serioasa. Mi-era rusine de mine. Ma gandeam daca voi mai putea trai stiind ce vreau sa fac?!

Citește și:

Pentru cateva saptamani nu am spus nimanui. Tot incercam sa gasesc o varianta pentru aceasta situatie neasteptata. Am fost crescuta intr-o casa de oameni religiosi… cum pot lua viata unei fiinte? De fiecare data cand incercam sa imi fac o programare pentru avort, parca ceva ma oprea. Fie ca era vorba de bani, timp, probleme, nervozitate sau teama… niciodata nu am reusit sa merg la programari.

Dar… DOAMNE!

Intr-o zi eram in masina, mergeam la munca si ascultam radio. Un cantaret lansa o noua piesa numita “All of me”. Melodia vorbeste despre un tata care plange dupa ce si-a pierdut bebelusul: “Imi este teama sa iubesc ceva ce s-ar putea destrama. Oare voi putea scapa de durere vreodata?” Aceste cuvinte m-ai distrus. Mi-a fost atat de rusine de propria persoana pentru ca m-am gandit sa fac ceva atat de urat doar pentru ca mi-era teama.

Citește și:

In acel moment am realizat ca imi doresc sa pastrez copilul. Voiam sa il am, sa il tin in brate, sa il aud spunand “Mama”. I-am cantat acea piesa in fiecare seara si sunt foarte fericita ca am facut-o. Acea melodie m-a ajutat sa trec peste momentele grele. Din fericire, dupa toate remarcile rautacioase, privirile care parca aratau cu degetul si prieteni pierduti… Dumnezeu era acolo. El m-a inconjurat de oameni dragi, cu suflet bun, care m-au ajutat sa merg mai departe, care mi-au oferit imbratisarile lor, sfaturi, timp, iertare… si care mi-au aratat dragoste neconditionata.

Si ii multumesc lui Dumnezeu si pentru iubitul meu, care a fost tot timpul langa mine. Putea pleca in orice moment, insa nu a facut-o. Si ii sunt recunoscatoare pentru asta.

foto prima pagina: Alena Ozerova, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.