Setari Cookie-uri

Un baietel de cinci ani a gasit pe strada un batranel fara adapost. Mi-au dat lacrimile

Un baietel a vazut pe strada un batranel fara adapost. Cand a facut asta, mama lui a ramas fara cuvinte!

Un baietel de doar cinci anisori era la un restaurant impreuna cu mama sa, unde se pregateau sa comande ceva de mancare. Micutul a vazut pe geamurile localului un batranel foarte murdar, tinand in brate o punga micuta.

“Mami, mami… uite cum arata omul asta.”

“Da, dragul meu. Este un batranel fara adapost.”

“Ce inseamna <<fara adapost>>”?

“Din pacate, el nu are o casa in care sa locuiasca, asa ca este nevoit sa doarma pe unde apuca.”
Imediat ce mama lui i-a explicat ca batranul nu are nici casa si nici familie sau prieteni care sa il ajute, baiatul a devenit trist.

“Daca nu are pe nimeni care sa il iubeasca si nici o casa in care sa stea… inseamna ca nici mancare nu are. Sigur ii este foame. Hai sa ii cumparam ceva de mancare.”

Mama si-a luat fiul de mana si l-a rugat sa o insoteasca afara. Acolo cei doi i-au cerut batranelului sa li se alature pentru cina. La inceput barbatul a refuzat, insa a cedat la insistentele copilului, care tot incerca sa traga de el si sa il ridice de pe bordura pe care era asezat.

Citește și:

In restaurant erau mai bine de 11 persoane care se uitau uimiti la ce se intampla.

“Vino, stai cu noi. Sa stii, bunicul meu a murit la cateva luni dupa ce eu m-am nascut… si eu nu am apucat sa ma joc cu el. Vrei sa fii tu bunicul meu? Poti sa comanzi ce vrei, mami nu se supara. Si nici tati, chiar daca nu este cu noi aici. El munceste foarte mult, spune ca vrea ca mie sa nu imi lipseasca nimic.”

Auzind aceste vorbe, batranelul a inceput sa planga. De ani intregi nu mai vorbise cu o persoana; lumea trecea pe langa el pe strada si nici nu era constienta de existenta lui. Mai existau cativa oameni care ii ofereau o bucata de paine sau cativa banuti, insa nimeni nu il intreba cum se simte sau ce face.

Familia copilului a facut tot posibilul ca barbatul sa primeasca un adapost; el a fost plasat intr-un centru de batrani, iar copilul il viziteaza in fiecare saptamana.

Citește și:

Este incredibil cum un copil poate face un gest micut, insa semnificativ pentru o persoana aflata in dificultate.

foto prima pagina: Laurin Rinder, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.