Setari Cookie-uri

Motivul pentru care toate cuplurile care cumpara mobilier de la IKEA ajung sa se certe

Cercetatorii spun ca aproape toate cuplurile care cumpara produse de la IKEA ajung sa se certe in momentul asamblarii acestora.

Potrivit unui studiu, majoritatea cuplurilor care cumpara produse IKEA ajung sa se certe in momentul asamblarii acestora.

Psihologii si terapeutii de familie sunt de parere ca fiecare pas al procesului de asamblare a unui produs Ikea ajunge sa declanseze emotii... odata identificate, acestea pot fi evitate, informeaza businessinsider.com.

"Lucrurile mici, cum ar fi punerea unui set de rafturi impreuna, vor duce la o cearta intre parteneri. <<Ai incredere in mine? Crezi ca sunt prost? Crezi ca nu ma descurc? Ti-ai dori ca fostul tau prieten sa faca asta, si nu eu?>>" a declarat Don Ferguson, autor al cartii Reptiles in Love: Ending Destructive Fights and Evolving Toward More Loving Relationships.

Multe cupluri incep procesul de asamblare cu un mare dezavantaj: acestia au fost recent la un magazin Ikea - aceasta vizita fiind ea insasi o experienta destabilizatoare emotional.

Citește și:

"Un model de casa curat, elegant, spatios, IMPECABIL devine literalmente un cosmar pentru relatie." - a declarat psihologul Ramani Durvasula.

Zonele problematice care declanseaza argumente dureroase sunt legate de articolele de pat (sex), produsele de bucatarie (treburi casnice) si jucariile copiilor (ajutorul in relatie).

De asemenea, produsele din showroom pot aduce si probleme de gust; intr-un mediu in care o masuta de cafea este vazuta ca o expresie a identitatii, este usor nu ajungi sa te intelegi cu partenerul: "Daca imi place aceasta masa si tie iti place cealalta... vrem acelasi tip de casa? Vrem o viata diferita? Cine esti tu, de fapt?"

Pusi in fata unei noi sarcini - sa spunem, de exemplu, asamblarea unui dulap - cele doua persoane din cuplu pot avea idei concurente, incercand astfel ca fiecare sa preia conducere. Este vorba despre o lupta pentru putere care duce, in cele din urma, la un conflict.

Citește și:

foto prima pagina: FotograFFF, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.