Setari Cookie-uri

Acest bebelus s-a nascut cu paralizie cerebrala. Ce a facut tatal pentru el?

Povestea REALA a unui luptator. Este o lectie de viata pentru toti oamenii.

Rick s-a nascut in anul 1962, in Winchester, Massachusetts. La nastere, bebelusul a suferit o complicatie, cordonul ombilical s-a infasurat in jurul gatului, impiedicand astfel accesul oxigenului spre creier.

Medicii le-au spus parintilor ca micutul nu va mai avea nicio sansa si ca va fi o leguma pentru tot restul vietii sale. Insa Dick Hoyt, tatal lui Rick, nu a crezut asta. El observa modul in care ochii lui Rick il urmareau in timp ce se plimba prin camera.

“Nu, nu il vom parasi. Il vom duce direct acasa si il vom creste precum orice alt copil normal.” – a spus tatal copilului.

Parintii si-au dat seama ca fiul lor nu va putea vorbi sau merge… insa nu i-a deranjat. Era un copil foarte istet, care ii intelegea si le aducea zambetul pe buze de fiecare data cand il vedeau.

Cand tanarul a implinit varsta de 11 ani, parintii au incercat sa gaseasca o modalitate de a il ajuta sa comunice. Multe lucruri se intamplau in creierul lui. Copilul a primit un computer care i-a permis sa controleze cursorul prin atingerea unui comutator cu o parte a capului… Rick era capabil sa comunice.

Citește și:

Dupa ce un coleg de scoala a ramas paralizat in urma unui accident si scoala a organizat un eveniment de caritate pentru el, Rick i-a spus tatalui sau “Tata, vreau sa fac asta. Vreau sa alerg pentru prietenul meu.” Departe de a fi un sportiv, tatal a acceptat imediat propunerea fiului sau, aceea de a lua startul la cros, impingand scaunul cu rotile al fiului sau. Cei doi au terminat cursa cu bine, iar la final tanarul i-a spus tatalui sau:

“TATA, ATUNCI CAND ALERGAM, MA SIMT CA SI CUM NU AS AVEA NICIUN FEL DE HANDICAP.”

In acel moment tatal si-a dat seama ca trebuie sa faca ceva. Asa a luat nastere Echipa Hoyt (Team Hoyt). Tatal s-a antrenat din greu in fiecare zi, a scapat de burta si a facut tot posibilul sa fie in forma pentru a alerga alaturi de fiul sau la maraton.

Cum este posibil ca un timp care nu a invatat niciodata sa inoate si nu a mers cu bicicleta sa treaca de un triatlon? Totusi, cei doi au incercat… si au reusit.

Citește și:

Tatal si fiul au impreuna peste 1.000 de curse finalizate (maratoane, duatloane si triatloane).

Intr-un interviu tanarul a a fost intrebat: “Daca ar fi sa oferi un lucru tatalui tau, ce anume ar fi?”. Fara sa stea pe ganduri, Rick a raspuns “Mi-as dori foarte tare ca tata sa se aseze in acest scaun cu rotile, si eu sa il imping alergand, macar o data.”

foto prima pagina Maria Sbytova, Shutterstock

Ai propria ta poveste de spus? Contacteaza-ne acum! Ne-ar placea sa auzim ce ai de spus. O parte dintre povesti vor fi publicate aici.

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.