Setari Cookie-uri

Acest tanar i-a spus tatalui sau ca regreta ca s-a casatorit. Ce a facut batranul?

Un tanar casatorit de un an si jumatate a mers la tatal lui si i-a spus ca regreta ziua in care a decis sa se casatoreasca.

Eram casatorit de doar un an si jumatate cand am ajuns la concluzia ca nu-i de mine casatoria. Acum, inainte de a incepe sa faceti presupuneri, continuati sa cititi.

Mi-am intalnit sotia in liceu, cand aveam 15 ani. Am fost prieteni timp de 10 ani pana cand… pana cand am decis ca nu mai vrem sa fim doar prieteni. Va recomand cu tarie sa va indragostiti de cei mai buni prieteni ai vostri. Veti avea parte doar de fericire.

Cu toate acestea, a te indragosti de cel mai bun prieten nu m-a impiedicat sa am anumite temeri si frici cu privire la casatorie. Cu cat eu si Kim ne gandeam mai mult sa ne casatorim, cu atat eram lovit de o teama infricosatoare. Eram gata? Faceam alegerea potrivita? Era Kim persoana cu care sa imi petrec restul vietii? Ma va face fericit?

Intr-o noapte… i-am spus tatalui meu ce am pe suflet.

Poate ca fiecare dintre noi avem momente in viata noastra cand simtim ca timpul incetineste sau aerul devine greu de respirat… si, totusi, totul in jurul nostru pare sa fie in regula.

Citește și:

Tatal meu mi-a oferit cel mai bun raspuns la preocuparile mele. Cu un zambet, el mi-a spus: “Fiule, esti egoist! Asa ca am de gand sa fac lucrurile cu adevarat simple: CASATORIA NU ESTE PENTRU TINE.

Nu te casatoresti pentru a fi fericit, te casatoresti cu cineva pentru a fi si mai fericit. Mai mult decat atat, casatoria nu este pentru tine… te casatoresti pentru a intemeia o familie. Casatoria nu inseamna un contract… asta este doar o prostie… te casatoresti pentru viitorii tai copii. Cine vrei sa te ajute sa ii cresti? Cine vrei sa te ajute sa le formezi o personalitate? Casatoria nu este pentru tine… nu este vorba doar despre tine. Casatoria este despre persoana cu care te casatoresti!”

In acel moment am stiut ca EA este persoana potrivita pentru mine. Mi-am dat seama ca vreau sa o fac fericita… ca vreau sa ii vad zambetul in fiecare zi. Mi-am dorit ca ea sa fie o parte din familia mea… si familia mea sa fie si familia ei.

Citește și:

Sfatul tatalui meu a fost atat de socant si, totusi, atat de sincer. A functionat pentru mine pentru ca mi-am dat seama ca daca eu reusesc sa o fac pe ea fericita, atunci si eu voi fi fericit.

O casatorie adevarata nu este niciodata despre tine… este vorba despre persoana pe care o iubesti: nevoile ei, dragostea ei, sperantele ei, visele ei…

In urma cu putin timp, sotia mea mi-a demonstrat ce inseamna sa iubesti altruist. Pentru mai multe luni, inima mea a fost distrusa. Totul se destramase, tot ce construisem in jurul nostru. Nu am mai putut suporta. Asa ca am fost dur… am fost si eu egoist.

Insa, atunci ea a facut ceva minunat – s-a schimbat complet si mi-a aratat ca ma iubeste si ca eu insemn totul pentru ea. A dat deoparte toata durerea si chinul pe care ni le-am cauzat reciproc, iar dragostea ei mi-a alinat sufletul trist.

Citește și:

CASATORIA ESTE DESPRE FAMILIE.

Atunci mi-am dat seama ca am uitat sfatul tatalui meu. In timp ce responsabilitatea lui Kim era sa ma iubeasca, responsabilitatea mea s-a schimbat. Aceasta realizare ingrozitoare m-a facut sa plang… i-am promis sotiei mele ca voi incerca sa fie bine.

Pentru toti cei care citesc acest articol: casatorit, aproape casatorit, singur… sau burlac… vreau sa stiti ca mariajul nu este pentru voi. Dragostea este despre persoana pe care o iubesti.

Si, in mod paradoxal, cu cat iubesti mai mult acea persoana, cu atat mai multa iubire primesti. Si nu doar de la partenerul de cuplu, ci si de la prietenii vostri… de la familie si de la alte mii de persoane.

Intr-adevar, dragostea si casatoria nu este pentru tine… ESTE PENTRU ALTII (nu uita asta!).

foto prima pagina: Volodymyr Ivash, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.