Setari Cookie-uri

Barbat sau femeie, toata lumea TREBUIE sa citeasca asta!

Aceasta poveste inspira milioane de oameni.

A fost odata un barbat care si-a iubit sotia foarte mult. Cuplul avea trei copii. El ii putea oferi tot ce isi dorea, insa femeia nu a apreciat niciodata asta.

Desi barbatul nu era bogat, el impartea tot ce avea cu ea. Ii cumpara haine si singurul lucru pe care ea il spunea era faptul ca sotul ei isi face datoria de barbat al casei. Ii cumpara rochii, insa femeia radea de el pentru ca tinutele nu erau de calitate.

Omul ii zambea si ii spunea:

“Intr-o zi voi deveni bogat si voi cumpara pentru tine toate lucrurile scumpe pe care ti le doresti.”
Intr-o seara, barbatul s-a intors de la serviciu si, in drum spre casa, a cumparat un kilogram de carne pentru a isi surprinde sotia… el a ajuns acasa si i-a aratat sotiei pachetul.

“Si te crezi barbat? Spune-mi, in afara de tine, ce sort mai vine acasa cu doar un kilogram de carne, fara ulei de gatit si o salata? Ai face bine sa pleci, esti un sot bun de nimic.” – a tipat femeia la el.

Citește și:

Apoi a aruncat carnea la gunoi si a fugit catre dormitorul ei.

Sotul s-a simtit jignit, insa niciodata nu a incetat sa o iubeasca. Intr-o zi, el a simtit o durere la piciorul stang, asa ca a mers la spital pentru un control. Dupa mai multe luni, a fost diagnosticat cu cancer; din cauza ca era prea sarac, nu si-a putut permite un tratament foarte scump.

Desi era bolnav, incerca sa munceasca pentru a isi ajuta familia. Doi ani mai tarziu, starea lui s-a inrautatit si a fost spitalizat; pentru a il salva, medicii au fost nevoiti sa ii taie piciorul… din pacate era prea tarziu, virusul afectase mai multe parti ale corpului. Pe patul de moarte, barbatul si-a chemat sotia si i-a spus:

“Ai grija de copiii mei, simt ca nu mai am mult. Te voi iubi mereu si voi incerca sa am grija de tine acolo unde voi fi.”

Dupa moartea lui, femeia si-a dat seama cat de mult i-a gresit. La doua luni de la moarte, ea a mers la cimitirul lui si i-a spus:

Citește și:

“Iubirea mea, ai facut tot ce ai putut pentru mine, m-ai tratat bine si mi-ai oferit cat ai putut, iar eu ti-am oferit in schimb doar certuri si scandal. Nu mi-am dat seama cat de mult ma iubesti pana cand ai plecat de langa mine. Cand eu sunt cea care trebuie sa aiba grija de familie si sa le ofere copiilor hrana, haine si sa ii educ… imi amintesc cand am aruncat acel kilogram de carne pe care l-ai cumparat pentru noi, iar acum nici nu am bani sa cumpar nici macar jumatate de kilogram.

Oamenii buni mor de tineri… Dumnezeu a vrut sa ii fii alaturi.

Te-am tratat urat, insa tu intotdeauna mi-ai oferit doar iubire. Stiu ca ma asculti si te rog sa ma ierti pentru ca nu am apreciat ce ai facut pentru mine. Ne este dor de tine si tot timpul te vom pastra in gand si in inima… niciodata nu vei pleca de langa noi.”

Morala:

Apreciaza intotdeauna oamenii pe care ii ai in viata ta. Dragostea nu este despre ce avem, ci despre cum oferim putinul pe care il avem.

Citește și:

foto prima pagina: FamVeld, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Decembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.