Setari Cookie-uri

O lectie de viata primita de la mama

Cand eram mica, mama a venit la mine si mi-a pus cea mai importanta intrebare din lume.

Imi amintesc ca mama obisnuia sa ma intrebe care este cea mai importanta parte a corpului.

De-a lungul anilor incercam sa ghicesc raspunsul corect. Cand eram mica, credeam ca auzul este foarte important pentru noi, oamenii, asa ca ii raspundeam: "URECHILE mele, mami."

Ea imi raspundea: "Nu. Multi oameni sunt surzi si se descurca foarte bine. In curand iti voi pune din nou aceasta intrebare. Ai timp sa te gandesti la ce raspuns imi poti da."

Dupa cativa ani, mama m-a intrebat din nou. Asa ca i-am raspuns: "Mami, cred ca vederea este foarte importanta pentru toata lumea... asa ca raspunsul meu este... OCHII."

Ea s-a uitat la mine si mi-a spus: "Incorect. Exista multi oameni in lume care sunt orbi."

Nu stiam ce sa fac pentru a gasi raspunsul corect. Anii tot treceau, ea ma intreba, eu raspundeam gresit.... intotdeauna raspunsul ei era:

Citește și:

"Nu! Voi astepta raspunsul corect, copila mea."

Apoi, intr-un an, bunicul meu a murit. Toata lumea a suferit. Toata lumea a plans. Chiar si tatal meu a plans, a fost pentru prima data cand l-am vazut pe tata plangand. Imi amintesc foarte bine acel moment.

Mama s-a uitat la mine cand mi-a venit randul sa imi iau ramas bun de la bunicul. Apoi m-a intrebat: "Stii care este cea mai importanta parte a corpului, draga mea?"

Ea mi-a vazut mirarea pe fata si mi-a spus: "Aceasta intrebare este foarte importanta. Arata ca ai trait cu adevarat. Fiecare raspuns pe care mi l-ai dat pana acum a fost gresit... si eu ti-am spus motivul... Dar astazi este ziua in care trebuie sa afli raspunsul corect."

S-a uitat in ochii mei. Am vazut cum pe obraji incep sa ii curga lacrimi. Apoi m-a intrebat: "Draga mea, cea mai importanta parte a corpului este UMARUL."
Am intrebat-o: "Asta pentru ca sprijina capul?"

Citește și:

Ea mi-a raspuns: "Nu, este pentru ca poate tine capul unui prieten sau al unui om drag atunci cand plange. Toata lumea are nevoie de un umar pe care sa planga candva in viata, draga mea. Sper doar sa fii inconjurata de suficienta dragoste si prieteni pe masura la care vei gasi intotdeaun un umar pe care sa plangi atunci cand ai nevoie."

Aceasta este o lectie de viata pe care trebuie sa o stim cu totii. Conteaza mult sa ajuti o persoana in dificultate.

Oamenii vor uita ce ai spus. Oamenii vor uita ce ai facut. Dar oamenii nu vor uita niciodata cum i-ai facut sa se simta.

Prietenii buni sunt ca stelele. Nu-i vezi intotdeauna,dar stii ca mereu sunt acolo.

foto prima pagina: Arman Zhenikeyev, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Ianuarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.