Setari Cookie-uri

Acest preot sarac avea o singura dorinta: Sa se imbogateasca

Un preot sarac si lenes isi dorea un singur lucru in viata: ca, intr-o zi, sa fie incredibil de bogat.

Cu mult timp in urma, intr-un satuc uitat de lume, traia un preot care foarte sarac si extrem de lenes. El nu voia sa faca nicio munca grea, dar visa tot timpul ca, intr-o zi, va deveni bogat. El primea hrana de la locuitorii satului cersind de pomana. Intr-o dimineata, el a primit o oala de lapte ca parte a pomenii. A fost extrem de incantat si a plecat imediat acasa.

Preotul a fiert laptele, a baut o cana din el si restul de lapte l-a pus intr-o oala. A adaugat cheag pentru a transforma laptele in cas. Apoi s-a pus la somn, era foarte obosit.

Imediat a inceput sa viseze.. visa ca daca ar deveni bogat toate problemele lui ar disparea fara ca el sa faca ceva. Gandurile lui s-au intors catre oala de lapte; visa ca dimineata acel lapte se transforma in cas. Ar lua o parte din cas si l-ar transforma in unt.. apoi ar lua untul si ar face ulei din el. Apoi va merge cu el la targ si ar vinde tot intr-o secunde. Cu banii primiti, ar cumpara o gaina; gaina va face multe oua, va cloci, iar in scurt timp ograda lui se va umple de pui. La randul lor, acesti pui vor creste si vor face sute de oua... in scurt timp va avea o ferma de pasari. El continua sa viseze...

Citește și:

Va vinde toate gainile din curtea lui si va cumpara niste vaci, apoi va vinde foarte mult lapte. Toti oamenii din oras vor cumpara lapte de la el. Va fi foarte bogat si, in scurt timp, va avea numai bijuterii. Regele va cumpara toate bijuteriile de la el. Va fi atat de bogat incat se va casatori cu o fata frumoasa dintr-o familie si mai bogata. In scurt timp va avea si un fiu frumos... Daca va face vreo nazdravanie, va fi foarte suparat si il va invata o lectie, lovindu-l cu un bat mare.

In timpul acestui vis, el a luat in mod involuntar batul de langa pat si, gandindu-se ca isi bate fiul, a ridicat batul si a lovit oala. Oala de lapte s-a spart... iar preotul s-a trezit din vis.

Morala: Nu exista niciun substitut pentru munca grea. Visele nu pot fi indeplinite fara munca.

foto prima pagina: costas anton dumitrescu, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.