Setari Cookie-uri

Povestea celor doi frati

Acesti tineri au fost crescuti de aceiasi parinti, in acelasi mediu si cu aceleasi principii. Insa erau diferit ca sarea si piperul.

Aceasta este o poveste a doi frati. Unul dintre ei era dependent de droguri si alcoolic si frecvent isi batea familia. Celalalt era un om de afaceri de mare succes, respectat de societate si cu o familie minunata.

Unii oameni au vrut sa afle de ce doi frati din aceiasi parinti, crescuti in acelasi mediu, ar putea fi atat de diferiti.

Primul frate a fost intrebat: "De ce faci asta? Esti dependent de droguri, bei foarte mult si te porti urat cu familia ta. Cine este exemplul tau?"

Barbatul a raspuns: "Tatal meu. El a fost un dependent de droguri, un betiv si se purta foarte urat cu mama si cu noi, copiii lui. La ce te astepti din partea mea? El a fost exemplul meu... asa ca am devenit ca el."
Oamenii au mers apoi la al doilea frate si i-au pus aceeasi intrebare: "Cum faci totul corect? Care este sursa ta de motivatie?
"

Citește și:

Ghiciti ce a spus?

Barbatul a raspuns: "Tatal meu.. Cand eram baietel, il vedeam mai tot timpul pe tata beat, el facea toate lucrurile gresite. Am hotarat ca nu este ceea ce eu vreau sa fiu."

Morala povestii:

Ambii frati isi luau taria si motivatia din aceeasi sursa, insa unul folosea asta in mod pozitiv, iar celalalt in mod negativ. Negativitatea vine cu dorinta de a lua calea mai usoara, care sfarseste prin a fi cea mai dura si mai dificila.

Intotdeauna exista doua optiuni: una corecta si una gresita. Una pozitiva si una negativa. Conteaza doar de noi ce alegem si cum vrem sa ne traim viata.

foto prima pagina: Tatiana Bobkova, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.