Setari Cookie-uri

De la om la om: Sa nu plangi, sa nu razi, sa nu urasti!

Oamenii nu se deosebesc atat prin ceea ce zic, cat prin ceea ce fac.

Un tanar student s-a intalnit pe drumul catre facultate cu un profesor cunoscut pentru bunatatea lui; asa cum mergeau, ei au vazut in calea lor o pereche de pantofi foarte vechi, care cel mai probabil apartineau unui om sarac care se odihnea pe iarba rece.

Studenul s-a uitat la profesor si i-a spus: "Hai sa ii facem o farsa. Ii ascundem pantofii, ne ascundem in spatele tufisurilor si asteptam sa vedem reactia lui cand se trezeste.

"Tanarul meu prieten" - a raspuns profesorul... "Nu trebuie sa ne amuzam de situatia celor saraci. Tu ai mai multi bani decat el, de ce sa nu te amuzi intr-un alt fel? Pune o moneda in fiecare pantof si hai sa vedem cum reactioneaza cand descopera banutii."

Studentul a facut acest lucru, apoi amandoi s-au ascuns in spatele tufisurilor din apropiere. Bietul om s-a trezit si, in timp ce si-a luat haina pe el, a alunecat un picior intr-unul din pantofii. A simtit ceva ciudat, s-a aplecat sa vada ce se intampla si a gasit moneda. A fost absolut uimit; s-a uitat la moneda, apoi s-a uitat in jur. A privit pe toate partile, insa nu era nicio persoana de vazut.

Citește și:

El a luat banii si i-a pus in buzunar. Surpriza a fost si mai mare cand a gasit inca o moneda in celalalt pantof. In acel moment a cazut in genunchi, s-a uitat spre cer si a rostit cu glas tare o multumire fierbinte pentru ca poate cumpara paine pentru sotia lui bolnava si copii.

Studentul a fost puternic afectat si nu si-a mai putut stapani lacrimile.

In acel moment profesorul a spus: "Acum... nu-i asa ca esti cu mult mai multumit decat i-ai fi facut un truc rau?"

Tanarul a raspuns: "M-ati invatat o lectie pe care nu o voi uita niciodata. Acum inteleg adevarul acestor cuvinte care pana acum nu stiam ce inseamna - ESTE MAI BINE SA DAI DECAT SA PRIMESTI."

Vizionare placuta


Kudika
9 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.