Setari Cookie-uri

Povestea care te va face sa crezi din nou in miracole

Micile bucurii ale vietii sunt cele care fac diferenta. Tu mai crezi in miracole?

O fetita de sase anisori a intrat in camera ei si a scos din ascunzatoarea din dulap un borcan de sticla. Ea a varsat tot maruntisul strans pe podea si l-a numarat cu atentie. A numarat banii de trei ori, pana rezultatul a iesit exact la fel. Nicio sansa sa greseasca.

A pus din nou monedele in borcan, a rasucit cu forta capacul, a luat-o la fuga si s-a oprit fix in fata unei farmacii. Si-a sters mainile umede de fustita si a intrat usor in farmacie. A asteptat cu rabdare ca farmacistul sa ii ofere putina atentie, dar el era prea ocupat in acel moment. Fetita si-a rasucit usor picioarele pentru a face zgomot… Nimic. Si-a dres glasul… nimic. In cele din urma, a scos un banut din borcan si a lovit tejgheaua de sticla. Asta a functionat.

“Ce vrei?” – a intrebat farmacistul pe un ton iritat. “Vorbesc cu fratele meu, nu l-am mai vazut de ani intregi.” – a spus el fara sa astepte un raspuns la intrebarea pusa.

Citește și:

“Ei bine, vreau sa vorbesc cu dumneavoastra despre fratele meu.” – a raspuns si fetita pe un ton iritat….

“Este foarte foarte bolnav.. si vreau sa cumpar un miracol.”

“Scuza-ma.. ce vrei mai exact?”

“Numele lui este Andrei si ceva ii creste in capsor. Mami si tati spun ca doar un miracol il mai poate salva acum. Deci… cat costa un miracol?”

“Noi nu vindem minuni aici, fetita. Imi pare rau, dar nu te pot ajuta.” – a spus pe un ton mai blajin farmacistul.

“Uite, am banuti la mine. Pot sa platesc. In cazul in care nu sunt de ajuns, iti voi aduce si restul. Doar spune-mi cat de mult costa.”

Fratele farmacistului era un barbat foarte bine imbracat. S-a aplecat usor catre fetita si a intrebat-o:

“De ce fel de miracol are nevoie fratele tau?”

Citește și:

“Nu stiu…” – a raspuns micuta cu ochii plini de lacrimi. “Stiu doar ca este foarte bolnav si mami spune ca are nevoie de operatie. Dar tati nu isi permite sa o plateasca… asa ca vreau sa folosesc eu banutii mei.”

“Cati bani ai?” – a intrebat barbatul.

“10 lei si 11 bani.” – a raspuns fetita, uitandu-se in pamant. Ii era teama ca nu ajung si nu stia de unde sa ia mai multi.

“Ei bine, ce coincidenta.” – a zambit omul. “10 lei si 11 bani este pretul fix pentru un miracol pentru fratiorii mai mici.”

El a luat banii intr-o mana si cu mana cealalta a prins bratul firav al fetitei… “Du-ma unde locuiesti. Vreau si eu sa il vad pe fratele tau si sa iti cunosc parintii. Sa vedem daca am acest miracol de care ai nevoie.”

Citește și:

Acel barbat bine imbracat era un medic chirurg specializat in neurochirurgie. Operatia a fost facuta fara niciun ban si nu a durat mult pana cand Andrei s-a intors acasa.

Mama si tatal erau foarte fericiti. Intr-o zi, ei vorbeau despre lantul de evenimente prin care tocmai trecusera…

“Aceasta interventie chirurgicala… a fost un adevarat miracol. Ma intreb oare cat a costat?” – a intrebat mama in soapta.

Fetita era dupa usa. In acel moment a zambit… ea stia exact cat costa un miracol: 10 lei si 11 bani...

… Si credinta unui copil.

sursa material: insearchofsimplicity

foto prima pagina: elgreko, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
30 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.