Setari Cookie-uri

Pilda care explica cel mai bine viata omului

Despre viata si suflet. O poveste frumoasa pe care toti trebuie sa o citim.

In prima zi Dumnezeu a creat cainele. Dumnezeu a spus: "Stai toata ziua la usa casei si latra la toti cei care trec prin fata ta. Eu voi face ca viata ta sa dureze 20 de ani. Cainele a spus: "Este prea mult timp doar pentru a latra. Da-mi 10 ani si eu iti dau inapoi ceilalti 10 ani."

Dumnezeu a fost de acord.

In a doua zi, Dumnezeu a creat maimuta. Dumnezeu a spus: "Inveseleste oamenii, fa trucuri si fa-i sa rada. Eu voi face ca viata ta sa dureze 20 de ani." Maimuta a spus: "Sa fac trucuri timp de 20 de ani. Nu cred ca pot. Cainele ti-a dat inapoi 10 ani, nu? Asta voi face si eu, imi ajung 10 ani."

Si Dumnezeu a fost din nou de acord.

In a treia zi, Dumenzeu a creat vaca. "Trebuie sa mergi la camp, sa stai sub razele puternice ale soarelui, sa faci vitei si sa dai lapte pentru stapanul tau. Eu voi face ca viata ta sa dureze 60 de ani." Vaca a spus: "O viata destul de grea pe care vrei sa o traiesc timp de 60 de ani. Lasa-mi 20 de ani si eu iti voi da inapoi cei 40 de ani."

Citește și:

Si Dumnezeu a fost din nou de acord.

In a patra zi Dumnezeu a creat omul. Dumnezeu a spus "Mananca, dormi, joaca-te, casatoreste-te si bucura-te de viata ta. Eu voi face ca viata ta sa dureze 20 de ani." Omul a spus: "Cum? Doar 20 de ani? Sa-ti spun ce... voi lua cei 20 de ani ai mei si cei 40 de ani de la vaca, cei 10 de la maimuta si inca 10 de la caine... impreuna vor fi 80 de ani."

Dumnezeu a raspuns: "Bine, asa facem."

Asadar, primii 20 de ani ii vom petrece mancand, dormind, jucandu-ne si bucurandu-ne de viata. Urmatorii 40 de ani sunt pentru a sta munci in soare incat sa ne sprijinim familia; in urmatorii 10 ani vom face trucuri de maimuta pentru a ne distra nepotii.. iar ultimii 10 ani vom sta pe veranda casei si vom "latra" la toata lumea.

sursa poveste: autor necunoscut

sursa foto prima pagina: Andrea Izzotti, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.