Au aparut ciresele la piata. Ai cumparat? Iata de ce e bine sa mananci aceste fructe
Desi sunt fructe foarte sarace in calorii, ciresele au un continut bogat de fitonutrienti. Culoarea rosie este data de antociani, care confera cireselor proprietati antioxidante. De asemenea, aceste fructe sunt si o importanta sursa de vitamina A, vitamina B, vitamina C,acid folic, fier, magneziu si potasiu.
Iata, deci, cateva motive pentru care e bine sa mananci cirese cat mai des:
1. Regleaza tensiunea arteriala - Ciresele au un continut ridicat de potasiu, care reduce presiunea sanguina in mod natural. Potasiul echilibreaza echilibrul fluidelor din corp, compensand efectul de crestere a tensiunii arteriale al sodiului. De aceea, studiile au aratat ca persoanele care consuma alimente bogate in potasiu, asa cum sunt si ciresele, nu sufera de hipertensiune.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto prima pagina: Dima Sobko, Shutterstock
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Ce să mănânci de sărbători ca să nu te îngrași. SFATUL NUTRIȚIONISTULUI
- Cori Grămescu dezvăluie costurile ascunse ale obezității, dar mai ales cum le putem evita
- Mihai Morar față în față cu omul care poate schimba lumea. Cum să-ți transformi soarta într-un destin împlinit?