Setari Cookie-uri

Mesaje de Sf. Constantin si Elena: urari inspirate si traditii pentru noroc si sanatate

Trimite celor apropiati mesaje frumoase de Sf. Constantin si Elena care sa le arate ca te bucuri impreuna cu ei de aceasta sarbatoare deosebita.

Mesajele de Imparatii Constantin si Elena amintesc de bucuria sarbatorii care ne apropie si mai mult de Dumnezeu intrucat este celebrata speranta, iubirea si credinta fata de puterea divina. In fiecare an, pe data de 21 mai, sunt celebrate realizarile celor doi sfinti.

Impreuna cu mama sa, Elena, Constantin cel Mare a schimbat cursul vietii crestinilor care au descoperit ca dincolo de simbolismul simplu al sfintei cruci se ascunde forta divina care ne ghideaza in labirintul spiritual pe care fiecare dintre noi trebuie sa il parcurga. Semnul luminos al crucii care i s-a aratat imparatului atat pe cer cat si in vis este calauza crestinilor in drumul anevoios al unei existente aparent lipsite de sens.

Mesaje de Sf. Constantin si Elena pentru parinti si familie

Incepand cu aceasta zi sfanta sa gasesti puterea in adancul sufletului tau sa treci peste orice greutate; calea sa iti fie lina si plina de visuri implinite. La multi ani, Constantin!

Citește și:

Mesaje de Constantin si Elena

Foto: Pezibear, Pixabay.com

Draga mama, iti multumesc ca m-ai invatat sa ma bucur de lucrurile marunte din viata mea. Iti doresc sa descoperi in fiecare zi cate o mica bucurie care sa iti aduca pace sufleteasca. La multi ani!

Raze de bucurie si speranta sa iti cuprinda sufletul in aceasta zi sfanta, tata. La multi ani!

Caldura zambetului tau, blandetea privirii tale, intelepciunea vorbelor tale; toate acestea mi-au luminat viata. Asa cum tu m-ai indrumat cu sufletul tau luminos si sfanta cruce sa raspandeasca raze de lumina in calea ta. La multi ani!

Vezi si felicitari de Sf. Constantin si Elena

Dumnezeu sa iti binecuvanteze zilele cu puterea de a iubi, de a ierta, de a invinge orice urma de tristete. Sper ca aceasta sarbatoare sa iti deschida sufletul si mai mult catre dragoste si credinta. La multi ani!

Precum aripile unui fluture care raspandeste culoare in inimile noastre, asa si aripile visurilor tale sa atinga vietile celor din jurul tau; sa raspandeasca pretutindeni iubirea ta fara de sfarsit. La multi ani!

Citește și:

Mesaje de Sfintii Constantin si Elena pentru prieteni

Fiecare clipa care se scurge sa te aduca tot mai aproape de visurile tale. De ziua ta sa prinzi aripi care sa te poarte dincolo de orice iluzie catre fericirea adevarata. La multi ani, Elena!

Urari de Sfintii Constantin si Elena

Foto: MariaMichelle, Pixabay.com

Nu uita ca iti voi fi alaturi mereu; iti voi aminti sa zambesti, sa te ridici cand vei fi impovarat de tristete, sa vezi soarele dincolo de nori, sa visezi cand speranta iti este spulberata. La multi ani!

De Sfintii Constantin si Elena, sa ai parte de impliniri cat mai frumoase, de sanatate si de iubirea celor dragi tie. La multi ani!

Ziua numelui tau, draga prietena, este un prilej de a ne bucura de clipele de neuitat petrecute impreuna. Te iubim, Elena!

Sfanta Elena sa te ocroteasca mereu si sa iti calauzeasca fiecare pas. La multi ani frumosi si plini de sanatate, bucurii si amintiri dragi!

Citește și:

Iubirea sa iti atinga sufletul, speranta sa iti infloreasca in inima si credinta sa nu se stinga niciodata. La multi ani!

Traditii si obiceiuri de Sf. Constantin si Elena

Sf. Constantin si Elena

Foto: StockSnap, Pixabay.com

Aceasta sarbatoare speciala este asociata in calendarul popular cu sarbatoarea pasarilor de padure care se presupune ca isi invata puii sa zboare in aceasta zi sfanta. Pentru a nu mania pasarile cerului, multi agricultori se feresc de munca; astfel cei care nu lucreaza de Sf. Constantin si Elena sunt feriti de pagube. Cu toate acestea, in unele zone ale Romaniei aceasta este ultima zi in care mai poate fi semanat ovazul, meiul si porumbul.

De sarbatoarea sfintilor Constantin si Elena, la tara se aprinde un foc mare in jurul caruia stau taranii pentru a se putea feri astfel de duhurile rele. Unii isi trec oile prin fumul focului cu scopul de a fi protejate impotriva nenorocirilor cat sunt la stana. De asemenea, aceasta zi, pastorii numesc un baci, stabilesc cine va pazi oile si unde vor fi scoase la pasunat.

Citește și:

Tot pentru a alunga fortele negative din gospodarii, femeile stropesc casa cu aghiazma si raspandesc pretutindeni mirosul de tamaie.

Foto front si main: Pixabay.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.