Setari Cookie-uri

Cel mai bun sfat primit de la soacra mea

Dragi barbati, si voi trebuie sa cititi aceasta poveste.

Sotul meu tocmai ce terminase de pus bagajele in masina; el a mai facut un drum final prin casa pentru a verifica ca nu am uitat nimic. Trecusera doar trei zile de la moartea mamei... si acum trebuia sa ne intoarcem acasa la noi.

A venit in bucatarie si mi-a spus: "Tot ce mai am de facut este sa umplu termosul cu cafea... si suntem gata de drum." Am zambit.

In timp ce el punea apa calda in termos, pe fata lui am vazut un zambet nostalgic... apoi a vorbit incet: "De fiecare data cand pun apa fierbinte in termos, ma gandesc la mama ta."

"Dragule, esti minunat..." - i-am spus in timp ce simteam cum lacrimile imi invadeaza ochii.

"Stii, in fiecare dimineata ma gandesc la ea... de fiecare data cand pun apa calda in termos.". Melancolia rezona in vocea lui. Moartea mamei mele era inca o rana dureroasa pentru amandoi.

Citește și:

In urma cu doar un an, calatorisem sa petrecem cateva zile cu parintii mei. Dimineata, inainte de a pleca acasa, mama il privea pe sotul meu cum se pregatea sa isi umple termosul cu cafea.

"Stii.. daca pui apa fierbinte in termos pentru cateva minute inainte de a pune cafea, vei putea tine cafeaua mai mult timp fierbinte."

Privirea de pe fata lui era nepretuita. De ce nu se gandise si el la asa ceva? A pus apa calda in termos. Nerabdator sa discute despre aceasta idee unica, sotul meu si-a turnat inca o ceasca de cafea si s-a asezat sa se bucure de cateva minute de discutii cu mama.

Cuvintele ei au avut un impact asupra ginerelui sau... si datorita lor nu va fi uitata niciodata. Discutia din acea dimineata a ajuns sa fie ultima conversatie a lor. Iar mama nu stia ca acele vorbe vor deveni o amintire vesnic pretuita de sotul meu.

Asadar, dragilor, incercati sa va faceti timp sa petreci cu oamenii dragi din viata voastra... pentru ca micile discutii pot crea amintiri de durata.

Citește și:

foto prima pagina: Kiselev Andrey Valerevich, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.