Setari Cookie-uri

Dragi mamici, vara aceasta purtam costumele de baie!

Un mesaj important pe care toate femeile ar trebui sa il citeasca.

Abdomenul ei plat, sanii perfecti, slipul minuscul m-au facut sa ma holbez cu invidie la ea. Avea mai multi copii si un corp de model de costume de baie. Am inceput sa ii caut in gand cateva defecte in timp ce o priveam.

Eu nu merit sa port un costum de baie.

Am pielea lasata, plina de vergeturi si sanii prea mari. Picioarele sunt paroase. Nu am reusit sa pierd kilogramele acumulate in timpul sarcinii. Am uitat sa folosesc lama de ras. Eu nu fac parte din categoria femeilor in costume de baie… eu nu arat bine.

Am lasat ca aceste remarci rusinoase cu privire la adresa corpului meu sa ma faca sa ma simt ciudat. M-am asezat imediat pe prosopul meu. Am uitat de ce eram la plaja. M-am acoperit cu celalalt prosop si am privit in zare.

In timp ce ma concentram pe propriile mele imperfectiuni, doamna in costum de baie se concentra pe copiii ei, ii stropea, ii arunca in apa si radea cu ei.

Citește și:

La inceputul verii trecute mi-am dat seama ca pierdeam multa energie incercand sa scap de kilogramele in plus. Asa ca am scris pe o foaie despre ce simteam si am promis sa am o vara pe cinste. Am decis ca trebuie sa fac ceva diferit.

Nu am ales o dieta stricta, pana la punctul de epuizare. In schimb, mi-am pus costumul de b aie pe mine... toata vara si la fiecare ocazie am purtat costum de baie.

Am inotat cu copiii mei, am mers la plaja, ne-am dat pe toboganele cu apa si, impotriva vointei mele am facut chiar si zip lining de mai multe ori.

Am pierdut prea multa energie in viata mea pentru a incerca sa imi schimb corpul. Schimbarea era doar in mine, trebuia doar sa incep sa imi iubesc corpul... si chiar sa il iubesc, sa il accept asa cum este. Si asta a insemnat sa recunosc ca am cateva kilograme in plus, ca am celulita si vergeturi, ca am sanii lasati. Nu, nu am reusit sa slabesc si poate ca niciodata nu voi reusi, insa am inteles asta.

Citește și:

Nu am corpul perfect, insa am dreptul sa port un costum de baie fara sa imi fac griji ca sunt aratata cu degetul.

Copiii mei nu vor spune niciodata "Mama mea a fost o mama extraordinara. Ea imbraca numai blugi marimea." In schimb, vor vorbi despre cat de increzatoare sunt, despre cat de mult imi place sa inot si despre cate amintiri frumoase au alaturi de mine.

De la a accepta cum arat si la a aparea la plaja in costum de baie a fost cale lunga. In capul meu au fost multe voci care imi condamnau corpul... si am trait cu ele timp de 40 de ani.

Am fost nevoita sa invat sa imi iubesc si sa imi apreciez corpul de mama. Am fost nevoita sa ma intreb ce exemplu vreau sa le dau copiilor mei. Vreau ca ei sa creasca in oameni siguri pe ei, fara indoieli cu privire la modul in care arata. Am invatat sa imi tratez corpul cu dragoste. Am gasit putere in reprize de alergari, activitati cu piticii mei, haine care sa imi ascunda defectele si sa imi evidentieze calitatile.

Citește și:

Recent, am mers in vacanta la plaja cu sotul meu. El era in cealalta camera a hotelului, iar eu ma uitam la mine in oglinda... eram in costumul de baie. In timp ce ma miscam, am observat ca soarele reflecta vergeturile violet de pe burtica. Pentru un moment m-am intrebat cum pot sa fiu increzatoare cu un asa corp... Ma simteam puternica, eram fericita... Chiar ma iubeam si ma simteam bine.

Cateva ore mai tarziu, sotul meu si eu stateam intinsi pe nisip, apoi el s-a apropiat de mine si mi-a spus "Doamne, ce-mi place costumul asta de baie." Da, acelasi costum ce expunea vergeturile mele violet.

Cred ca el este cel care m-a ajutat sa ma simt increzatoare, puternica, chiar si sexy uneori.

Gata, mi-a ajuns. Mi-a ajuns sa mai stau cu ochii la alte femei si sa incerc sa le gasesc defecte pentru a ma simti bine.

Viata este scurta. Timpul cu copiii mei si sotul meu este pretios, iar eu nu vreau sa il pierd. Ma duc sa inot si cu mandrie voi purta costume de baie toata vara.

Citește și:

Asa ca... dragi mamici si femei, puneti-va odata costumele alea de baie. Mergeti sa inotati. Bucurati-va de ce aveti, creati amintiri, opriti-va din a compara si incepeti sa va acceptati si sa va iubiti corpul.

sursa material: scarymommy.com

foto prima pagina: Alex Zabusik, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.