Setari Cookie-uri

Efectele uimitoare ale feniculului. Putini stiu cat este de eficient!

Feniculul, planta magica, vindecatoare, cu gust dulce, inrudita cu patrunjelul, morcovul si mararul, este folosita ca ingredient in retete si ca planta medicinala de sute de ani.

Feniculul, pe langa gustul deosebit confera o sursa inegalabila de vitamina C, vitamina A, antioxidanti, potasiu, acid folic si fibre.

Fructele de fenicul, in afara de valoarea lor fitoterapeutica, reprezinta si un foarte apreciat condiment. Ele contin 2-7% ulei volatil format din anetol, transanetol si cisanetol, limonen, alfa-pinen, fencona, metilcarvicol, extragol; lipide, aleurona, derivati cumarinici, flavonoide (cvercitin, camferoglicozid, flavonol-3-glucuronid), zaharuri, substante minerale, mucilagii, stigmasterina.

Teoretic, toata planta este comestibila. Frunzele sale aromatizeaza salatele sau sunt utilizate ca ingredient pentru sosuri. Tulpina si bulbul, in afara de salate, pot fi consumate alaturi de branza. Depinde insa de specie.

Grecii l-au considerat ca pe un medicament, dar si ca produs alimentar, iar romanii l-au apreciat mai mult ca pe un condiment.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: pixabay.com

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.