Setari Cookie-uri

Scurt ghid despre viata noastra

Noi suntem cei care trebuie sa faca o mica schimbare.

Un om foarte bogat era deranjat de dureri de cap severe; el a fost consultat de multi medici si tratat de tot felul de boli. Intre timp, el continua sa mearga la cei mai cunoscuti experti medicali. A luat numeroase pastile si a facut tot felul de injectii. Dar timpul trecea... iar durerea era tot mai greu de suportat.

In cele din urma, un calugar care era cunoscut ca un expert in tratarea unor boli mai greu de depistat a fost chemat la palatul omului care suferea. Calugarul a inteles problema lui si i-a spus ca trebuie sa se concentreze doar pe culoarea verde si sa nu lase ca ochii lui sa vada alte culori.

Era o reteta ciudata, dar disperat.. omul bogat a decis sa incerce.

Barbatul a adus cei mai buni pictori din lume si a achizitionat butoaie de vopsea verde, cerand sa fie pictat fiecare obiect pe care ochiul lui il poate vedea.

Dupa cateva zile, calugarul a venit sa isi viziteze pacientul. Fiind imbracat intr-o mantie neagra, servitorii au aruncat imediat o galeata de vopsea verde pe el.

Citește și:

Auzind ce se intamplase dupa plecarea lui, calugarul a inceput sa rada si a spus: "Daca ai fi cumparat o pereche de ochelari cu lentile verzi care costau doar cativa zeci de lei, ai fi putut salva aceste ziduri, acesti copaci si aceste obiecte din jurul tau... De asemenea, ai fi putut salva si o mare parte din averea ta. Nu poti picta intreaga lume verde."

Morala: Nu lumea trebuie sa se schimbe pentru noi. Noi suntem cei care trebuie sa isi schimbe viziunea... si atunci lumea va parea altfel. Este o nebunie sa modelam lumea inainte de a ne modela pe noi insine.

foto prima pagina: elwynn, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.