Setari Cookie-uri

Cele mai bune uleiuri naturale pentru par

Ce uleiuri naturale trebuie sa folosim pentru parul nostru?

sursa material: Cosanzene

Uleiul de argan, uleiul de cocos, uleiul de masline… uleiul asta, uleiul ala… V-ati intrebat vreodata ce-i cu tot tam tam-ul asta cu privire la uleiuri? Care este cel mai bun ulei pentru parul nostru?

In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre uleiurile naturale si modul in care acestea pot face parul mai sanatos, mai stralucitor si mai sanatos, acest material va vine in ajutor. Astazi vom impartasi cu voi 5 dintre uleiurile noastre preferate si rutina de ingrijire a parului cu fiecare produs.

1. Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este deja considerat un produs minune cu beneficii incredibile in frumusete. In ceea ce priveste ingrijirea parului, uleiul de cocos actioneaza ca un protector impotriva caldurii, repara parul deteriorat si varfurile arse, ajuta la prevenirea caderii parului si ajuta cresterea parului.

Citește și:

Datorita proprietatilor sale, uleiul de cocos ramane in par si retine umezeala, fapt pentru care este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru par. Acesta hraneste parul, il netezeste si il intareste de la radacina pana la varfuri.

Cum se utilizeaza uleiul de cocos pe par?

In cazul in care scalpul este gras, aplicati uleiul de cocos pe toata lungimea firului de par, evitand radacinile. Daca pielea capului este uscata, aplicati uleiul si pe scalp.

Sfat: uleiul de cocos va fi mult mai usor de aplicat daca este putin topit.

Masca trebuie lasata sa actioneze intre 30 de minute si o ora (sau chiar mai mult), iar apoi se clateste cu un sampon natural. Pentru rezultate foarte bune, acest tratament se aplica de 4 ori pe luna (o data pe saptamana).

2. Uleiul de argan

Toata lumea vorbeste despre uleiul de argan, insa foarte putine persoane stiu cu adevarat ce-i ala “argan”. Ei bine, arganul este un copac – acesta face fructe cu coaja lemnoasa (nuci), din care este extras uleiul.

Citește și:

Uleiul de argan mai este cunoscut si ca uleiul marocan si face minuni daca este folosit pentru ingrijirea parului. Doar cateva picaturi de ulei protejeaza parul de caldura, hranesc firele de par, hidratandu-le din interior catre exterior. Acest ulei este recomandat pentru parul uscat si fragil.

De asemenea, uleiul de argan aranjeaza parul rebel, lasandu-l moale si usor de coafat.

Nu este de mirare ca in lumea cosmetica este numit “aurul lichid”. Acest ulei nu este la fel de gras precum uleiul de cocos, ceea ce inseamna ca este perfect pentru a fi utilizat mult mai des (la fiecare spalare sau dimineata, inainte de aranjarea parului).

Cum se utilizeaza uleiul de argan?

Se aplica 2-3 picaturi (in functie de lungimea si densitatea firului de par) in palma, se freaca mainile impreuna si se distribuie uniform pe parul umed sau uscat, evitand zona radacinilor.

Citește și:

3. Uleiul de ricin

Uleiul de ricin provine din boabe de ricin si, intr-adevar, ajuta parul sa creasca avand toate calitatile vitale precum vitamina E, minerale si proteine. In cazul in care cumparati acest ulei, noi va recomandam sa alegeti unul obtinut prin presare la rece (nu a existat nicio forma de caldura implicata in procesul de extractie) si sa fie 100% ulei de ricin virgin.

Uleiul de ricin are beneficii incredibile pentru par: opreste caderea parului, calmeaza scalpul iritat, elimina cu succes matreata severa (datorita proprietatilor sale anti-fungice), hidrateaza si previne ruperea firului de par.

Cum se utilizeaza uleiul de ricin?

Uleiul de ricin are o consistenta densa, asa ca noi recomandam sa fie intotdeauna amestecat cu cateva picaturi dintr-un alt ulei (precum uleiul de masline, uleiul de cocos) pentru o aplicare uniforma si mai usoara.

Citește și:

Se aplica masca tratament pe scalp, se pune o casca de dus si se lasa peste noapte (daca este posibil). Dimineata se spala parul si se clateste foarte bine.

Daca este necesar, tratamentul se realizeaza saptamanal pentru rezultate rapide.

4. Uleiul de jojoba

Uleiul de jojoba este extras din planta jojoba si este minunat pentru par, structura sa chimica fiind asemanatoare cu structura chimica a uleiul care este produs in mod natural de pielea capului nostru (sebum). Asadar, cel mai probabil, scalpul nostru va accepta cu usurinta acest ulei fara a exista efecte secundare.

La fel ca si uleiul de cocos, uleiul de jojoba hidrateaza parul pana in interior, trateaza firele de par despicate, elimina matreata si trateaza problemele scalpului uscat, ofera stralucire si finete parului.

Cum se utilizeaza uleiul de jojoba?

Uleiul de jojoba se aplica pe scalp inainte de a spala parul si se lasa sa actioneze timp de 30 de minute sau chiar peste noapte. Pentru un miros frumos, acesta poate fi amestecat cu o picatura de ulei esential preferat (lavanda sau eucalipt).

Citește și:

De asemenea, se pot adauga cateva picaturi de ulei de jojoba in balsamul pe care il folosim sau pur si simplu se aplica pe varfuri imediat dupa spalare.

foto prima pagina: unsplash

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.