Setari Cookie-uri

Niciodata nu este suficient!

Sa te intrebi de fiecare data ce ai putea face diferit. Cum ai putea fi mai bun. Nu fi niciodata multumit de locul in care esti! Fii analitic. Cauta urmatorul pas. Pentru ca intotdeauna exista urmatorul pas. Iar cand vei intelege asta vei intelege si ca acesta este doar inceputul.

Ce inseamna cu adevarat sa te dedici 100% unui singur lucru? Este posibil sa spui, cu o siguranta absoluta, ca nu puteai sa faci mai bine? De unde stii ca nu puteai alerga cu o secunda mai repede, ca nu puteai termina inca o tura, ca nu puteai marca un punct in plus?

De unde stii ca nu exista mai mult potential in tine?

Cand vine vorba de potential uman, trebuie sa stiti ca nu exista termenul de “LIMITA”. Este o idee idioata inventata, plina de negativism.

De ce? De ce ai accepta vreodata sa pui inaintea ta obstacole care nici macar nu exista?

In realitate, intotdeauna poti fi cu un pas mai bun… cu un pas inainte fata de unde esti acum. Aceasta este realitatea. Si, cunoscand acest aspect, poti dobori ziduri. Poti deschide usi pentru a iti face loc ca sa progresezi.

Warren Buffet spune ceva interesant despre cum sa iti intensifici efortul. El vorbeste din punctul de vedere al unui om de afaceri si pune ca singurul lucru care cu siguranta va omori cu adevarat o afacere este vanitatea, automultumirea… cand te gandesti ca efortul tau actual este suficient, ca ai dat suficient, tot ce ai putut.

Citește și:

Dar de fapt NU ESTE! Daca te multumesti si te culci pe o ureche, va aparea cineva mai ambitios, dispus sa plateasca mai mult, sa munceasca mai mult, si iti va lua ce iti apartine. Si mereu va exista cineva care munceste mai mult pentru a realiza performanta.

Cand te gandesti la visurile tale, sigur ai niste planuri, o rutina a obiectivelor clare, cum sa reusesti, poate ca mergi mai departe, poate ca te afli in fata unui obstacol. Indiferent de care este situatia, exista o multime de posibilitati neexplorate pentru a te misca mai repede, pentru a deveni mai bun. Aceste oportunitati doar asteapta si daca nu le descoperi si nu le folosesti acolo vor ramane pe vecie.

Voi lua exemplul unui atlet. Cand stai si te gandesti, munca unui sportiv presupune antrenament fizic, componenta mentala, dieta. Sa spui ca vrei sa fii cel mai bun e una. Insa daca nu te concentrezi, nu iti stii scopul si nu faci tot posibilul pentru a ajunge acolo unde iti doresti, nu vei reusi. Intreaba-te cum poti fi mai bun in fiecare domeniu. In caz contrar, nu te vei ridica de la nivelul la care esti acum. Nu vei fi acel atlet desavarsit pentru ca iti scapa ingredientul cheie pentru a avea succes.

Citește și:

Chiar si cand stai pe canapea si te uiti la tv, stai pe laptop sau pe telefon, intri pe internet, te gandesti ca te relaxezi pentru cateva minute. Dar gandeste-te cum ar fi sa iei acea jumatate de ora irosita si o folosesti intr-un alt fel. Cum ar fi sa trimiti trei emailuri oamenilor de succes, fie ca ii cunosti sau nu, care au facut ce incerci tu sa faci? Vezi daca poti face ceva… daca primesti vreun sfat sau daca legi vreo legatura cu ei. Poate ca nu rezolvi nimic sau poate stabilesti acea legatura care iti va schimba viata. Cine stie?

Dar te pot asigura 100% ca tv-ul nu te va ajuta cu nimic.

Acesta este un exemplu intamplator, insa cred ca este unul foarte important pentru ca demonstreaza ca daca iti doresti ceva cu adevarat vei folosi fiecare ocazie sa devii mai bun, chiar si oportunitatile mici. Si asta pentru ca fiecare secunda poate schimba regulile jocului.

Citește și:

Sa te intrebi de fiecare data ce ai putea face diferit. Cum ai putea fi mai bun. Nu fi niciodata multumit de locul in care esti! Fii analitic. Cauta urmatorul pas. Pentru ca intotdeauna exista urmatorul pas. Iar cand vei intelege asta vei intelege si ca acesta este doar inceputul.

foto prima pagina: captura Youtube

Vizionare placuta


Kudika
4 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.