Setari Cookie-uri

Poveste pentru toti. Despre suflet si minunea vietii

Vreau sa impartasesc cu voi acest moment al vietii mele. Pentru mine a fost o lectie de viata.

Am primit un telefon de la sora mea. Plangea. Printre suspine mi-a spus ca starea tatalui nostru s-a inrautatit si ca trebuie sa merg la spital de urgenta. Nu eram pregatita pentru asta. Cand am ajuns la spital el era deja in coma. Am ratat acel moment in care i-as mai fi putut spune ceva omului care a facut atatea sacrificii intreaga lui viata pentru familia lui.

A stat in coma pentru ceva timp.. Dupa cateva saptamani am discutat cu familia mea si am ajuns la concluzia ca poate ar fi timpul sa il deconectam de la aparate. Cu totii stiam ca nu se va mai face bine.. Ne-am gandit ca asa ii curmam suferinta. Am crezut ca va fi un moment trist, ca vom plange... dar ca el va fi intr-un loc mai bun.

Nu a durat cateva minute, cum am crezut eu. Am asteptat patru, cinci ore. Simteam nevoia sa tip, sa urlu de durere... era o nebunie. Chiar in mijlocul acestui fapt, in camera, in patul de langa tata, era o femeie care tocmai ce avusese o interventie chirurgicala la inima. Imi amintesc foarte bine acel moment.. m-am gandit ca femeia nu are ce cauta in aceeasi camera cu tata.

Citește și:

Ea era pe o multime de medicamente, asa ca spunea tot felul de lucruri ciudate. Avea 80 de ani si lovea cu picioarele in pat. Eu eram langa tata, il tineam de mana si ii spuneam in soapta: "Te iubesc, tata. Imi va fi dor de tine."

Din cealalta parte am auzit un sunet: "Scortisoara!"

"Ai fost un tata incredibil..." - am continuat eu.

Si din nou... "Scortisoara!"

"Tata, ai fost minunat." - am spus.

"Scortisoara!"

In cele din urma, nu ne-am mai putut abtine si am izbucnit toti in ras.. vezi cum viata ta explodeaza in fata ochilor tai. Stiti acele momente in care plangi si razi in acelasi timp?

Apoi, sotul meu a spus: "Un pliculet de scortisoara si o esenta de lamaie!". Atunci am ras si mai cu pofta... A fost un moment in care am uitat de durere si doar am ras.

Patru ore mai tarziu, asistenta a spus: "Este timpul... pulsul lui coboara." Am pus mana pe pieptul lui si i-am simtit inima. "Poate daca ii spui ca este in regula sa plece, el va pleca." - mi-a zis ea uitandu-se cu ochi calzi la mine.

Citește și:

L-am sarutat pe frunte si i-am spus: "Tata, poti merge linistit. Te iubesc."

Mama era de cealalta parte a patului. "Ai fost un tata grozav. Si eu te iubesc. Este in regula, de acum inainte voi avea eu grija de fetele noastre."

In toata linistea am auzit-o pe batrana de langa patul tatei spunand: "Nu pleca, nu pleca..."

Si imi amintesc ca m-am gandit la mine. Acea batranica a spus ce simteam eu, ce era in sufletul meu. Cred ca i-am dat cuvintele mele.

Dar tata a plecat. Aveam mana pe pieptul lui... si inima lui s-a oprit.

sursa material: rd.com

foto prima pagina: Arman Zhenikeyev, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.