Chimenul este cunoscut din antichitate, de cand a fost utilizat atat ca si condiment pentru branzeturi, preparate din carne, cat si ca planta medicinala. Printre principalele beneficii pe care le ofera chimenul se numara imbunatatirea sistemului digestiv si intarirea sistemului imunitar.
Exista mai multe studii care sustin ca 1 litru de ceai de chimen consumat in fiecare zi, o perioada de 4 saptamani, poate scadea nivelul de colesterol rau.
Infuzia de chimen este indicata si pentru spalaturi oculare, iar cataplasmele de frunze de chimen sunt eficiente in cazul unor umflaturi ale pielii. Primii care l-au asimilat ca medicament au fost egiptenii.
Cercetatorii si oamenii de stiinta au descoperit, in urma unui studiu, ca ceaiul de chimen are proprietatea uimitoare de a intensifica capacitatea organismului de a arde grasimile din corp cu pana la 25%, fapt pentru care este indicat in curele de slabire, potrivit doctorulzilei.ro.
Astenia psihica si lipsa concentrarii se inlatura cu ajutorul tincturii de chimen.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto prima pagina: Julia Sudnitskaya, Shutterstock.com