Setari Cookie-uri

Cuvintele care pot vindeca inimi ranite

O mica povestioara care ne invata cat de important este sa spunem ceea ce simtim.

A fost o data un tata care avea trei fiice; sotia lui il parasise, asa ca el trebuia sa fie si mama, si tata pentru copiii lui. Intr-o dimineata, el i-a cerut cele mai mari fiice sa spele vasele inainte de a merge la scoala.

Fetita era deja in intarziere, insa reactia ei a fost gresit intrerpretata de tata. A inceput sa planga fara sa mai poata spuna un cuvant. Din toata aceasta intamplare, tatal a inteles gresit motivul pentru care fata nu voia sa spele vasele, presupunand ca ea incearca doar sa scape fara sa faca treaba in casa, asa ca i-a cerut sa se opreasca din plans si sa se apuce de spalat vasele.

Fara tragere de inima si foarte trista, micuta l-a ascultat si s-a pus pe treaba. Furia ei se auzea clar in zornaitul neglijent al vaselor si se vedea in fata incruntata pe care o avea.

De obicei, cand isi ducea fiicele la scoala si la gradinita, tatal punea muzica in masina si toti cantau si se bucurau de timpul petrecut impreuna. Insa, ina cea dimineata, toata lumea era trista si posomorata.

Citește și:

Imediat ce a ajuns la biroul, barbatul s-a apucat de treburile zilnice. El a incercat sa lucreze, insa nu reusea sa se concentreze, in gandul lui fiind doar chipul speriat si trist al fiicei sale. Nu a mai rezistat pana la terminarea programului, asa ca a mers imediat la scoala, a asteptat ca fiica lui sa intre in pauza si imediat ce a iesit din clasa, a luat-o in brate si i-a spus: "Imi pare rau. Nu trebuia sa fac asa ceva si sa ma rastesc la tine. Te-am suparat chiar inainte de a merge la scoala. Si te-am lasat sa cobori din masina si sa pleci fara sa iti spun ca te iubesc. Am gresit. Te rog sa ma ierti."

Fetita si-a pus bratele in jurul gatului tatalui sau si l-a imbratisat strans: "Tata, bineinteles ca te iert. Si eu te iubesc."

Morala povestii: Puterea acestor cuvinte minunate, "Imi pare rau!" poate vindeca inimi ranite, poate lega relatii, poate readuce zambetul pe buze persoanelor dragi. Nu trebuie sa ne fie frica sa le spunem.

Citește și:

foto interior si prima pagina: Unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.