Setari Cookie-uri

Un mesaj sincer de la un barbat: Este de admirat ce face o femeie

Daca un barbat ar trece prin ce ati trecut majoritatea dintre voi, s-ar lauda cu asta intreaga viata. Insa voi nu o faceti.

Cand eu si Bianca, sotia mea, am decis sa avem copii nu m-am gandit ca va fi atat de curajoasa. Am citit materiale despre cat de complicata poate fi o nastere. Am vazut filme care faceau ca nasterea sa fie un act foarte comic, mama spunand catre partenerul ei "Din cauza ta patesc asta!"... si un tata care era trimis sa fiarba apa.

Dar cand am fost in sala de operatii cu sotia mea am uitat tot.

Inainte de cezariana sotiei mele, am vazut niste filme de groaza de-a dreptul grotesti - filme in care oamenii erau taiati, rosi, facuti bucatele. Ma uitam la filme alaturi de prietenii mei mancand pizza si band suc. Niciunul nu m-a afectat atat de mult. Insa nimic nu m-a pregatit pentru cezariana sotiei mele... NIMIC.

Am vazut in interiorul frumoasei mele sotii capul si bratul drept al unei creaturi albe, plina de sange. Ceva ciudat era infasurat in jurul gatului si al umarului... era cordonul ombilical.

Citește și:

Era un moment real... la care eu eram prezent. Genunchii mei erau deja slabiti. M-am asezat.

Bianca s-a uitat la mine si a spus: "Esti alb tot. Esti bine?"

In acel moment m-am uitat la ea cu ochii mari: "Tu... esti bine? Nici nu vrei sa stii ce ti se intampla acum."

Dupa ce totul s-a terminat, fiul meu a fost scos si curatat, iar Bianca cusuta si bandajata si toti membrii familiei si prietenii au pregat - m-am uitat la ea si mi-am dat seama ca este de curajoasa. Nu stiam ca este atat de puternica. S-a descurcat de minune.

Sincer... eu as fi plans si nu ar fi fost lacrimi de emotie, ci de frica, de durere, de frustrare. Si pot sa spun ca nu mi-as fi dorit inca un copil. Insa nu si ea... ea a mai vrut inca doi copii, stiind foarte bine ce urma sa se intample cu corpul ei si cat de lunga era perioada de recuperare.

Si acesta era doar inceputul.

Citește și:

A facut tot ce i-a stat in puteri pentru ca micutilor nostri sa nu le lipseasca nimic; a stat nopti nedormite, a mers la munca, a curatat, a spalat, a facut de mancare.... a fost o super mama.

Cred ca majoritatea femeilor sunt asa. Cred ca o multime de oameni presupun ca curajul unei mame este doar un lucru pe care mamele trebuie sa il faca... pentru ca asa sunt ele. Exista ceva in interiorul unei mame, o scanteie de la Dumnezeu, o gena, care le face sa aduca un copil in aceasta lume indiferent de durerea si de chinul la care isi supun propriul corp, iar apoi fac tot posibilul pentru a se asigura ca micutul va creste sanatos, fericit si inteligent.

Toti cei trei copii ai mei s-au nascut prin cezariana. Abdomenul Biancai este o cicatrice lunga, profunda si roz. Este mai mare decat orice cicatrice am sau voi avea vreodata. Si chiar daca voi avea o cicatrice la fel de mare precum a ei, niciodata nu va avea aceeasi importanta pentru ca a mea presupune supravietuire, pe cand a ei presupune crearea unei vieti.

Citește și:

Cicatricea ei arata primul pas in dedicarea pentru familia noastra. Este dovada dorintei sale de a face tot ce este nevoie pentru a aduce copiii nostri pe aceasta lume - un baiat si doua fete, care ne umplu viata cu bucurie. Si, de fiecare data cand o vad, am o admiratie incredibila pentru cat de curajoasa este sotia mea. Imi amintesc de chinul fizic de a naste de trei ori si de tot ce urmeaza apoi si de toate faptele curajoase pe care ea le face in fiecare zi pentru copiii nostri.

Adevarul este ca sotia mea este super curajoasa. Incredibil de curajoasa.

De fapt... mamele sunt curajoase.

O mama va sari in fata unui camion aflat in miscare pentru a isi salva copiii. O mama va sari in apele pline cu rechini sau vor sari dintr-un avion pentru a isi salva copiii. Curajul maternitatii nu este vazut precum un act eroic.

Nasterea, recuperarea, orele interminabile pe care le petrece cu un bebelus pana cand acesta intelege regulile de baza de igiena, cum sa se ridice in picioare, cum sa se aseze, cum sa mearga, cum sa ii respecte pe oamenii din jur... Toate acestea demonstreaza dragostea pura si daruirea unei femei.

Citește și:

Curajul unei mame pare subtil sau normal... insa asta nu inseamna ca ce face o mama nu este curajos. Nici vorba! Este foarte curajos si ar trebui apreciat mult mai mult... pentru ca fara curajul sotiei voastre, dragi barbati, nu ati fi tati, iar copiii vostri nu ar creste in adulti independenti.

Asadar, haideti impreuna sa apreciem aceste femei incredibile, sa le respectam si sa le oferim tot sprijinul de care au nevoie. Pentru ca, fara indoiala, ce fac este ele ceva care merita admirat.

sursa material: Clint Edwards, scarymommy

foto prima pagina: Shmeliova Natalia, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
25 August 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.