Setari Cookie-uri

Pentru toti cei care se uita lung la mine cand copiii mei se tavalesc prin supermarket

Mi s-a luat de toti strainii care se uita lung dupa mine si copiii mei. Sa va explic: dragilor, nu stiti prin ce trec eu.

Nu stiu cum, intr-o seara am acceptat sa ies in oras cu un grup mai mare de oameni. Am lasat copiii la mama, mi-am luat sotul de mana si am pornit catre locul de intalnire. Era prima noastra iesire in ultimele trei luni si ma asteptam sa fie extraordinara. La masa am apucat langa o tanara de vreo 25 de ani, care imediat ce a auzit ca am copii a insistat sa imi dea cateva sfaturi.

In timp ce vorbea, privirea mea se schimba gandindu-ma la cati oameni fara copii cred ca stiu ce inseamna sa cresti si sa fii in permanenta in preajma unui bebe. Nu am vrut sa ii raspund pentru ca as fi pornit o cearta si nu sunt genul... De aceea indraznesc sa imi vars oful aici:

Ea: Sa nu ii lasi sa manance in masina. Asa va fi tot timpul curat - problema rezolvata.

Asculta, mandro! Ai condus vreodata mai mult de 20 de minute cu un copil plangand de foame? Imagineaza-ti ca esti intr-o masina cu mici demoni care tipa dupa biscuiti sau care se iau la bataie si apoi imcep sa planga. Acum... imagineaza-ti ca in fiecare zi, timp de cativa ani, conduci cateva minute (fie pana si la supermarket). Cum te poti concentra cand vocile lor iti scartaie timpanul?

Citește și:

Uneori ma gandesc ca scaunele din spate sunt precum o inchisoare cu detinuti revoltati si trebuie sa fac orice pentru a ii multumi, altfel se vor naposti asupra mea.

Ea: Copiii tai nu ar mai fi atat de rasfatati daca nu le-ai oferi atatea optiuni.

Cand a fost ultima data cand unul dintre prietenii tai adulti au venit la tine la cina si s-au uitat la mancarea pe care ai preparat-o de parca era cea mai scarboasa mancare din lume? Uneori ma bucur asa de mult cand le dau o bucatica de burrito si ma amuz privindu-i cautand sticla de apa cu ochii mari. Apoi se plang, isi pun mainile la gura si refuza sa manance pentru ca nu le fac pui in forma de dinozaur. Sincer, nu e chiar atat de simplu sa ii multumesti. Vor paine feliata, dar trebuie sa fie triunghi sau cerculet... si cand le pui painea pe masa spun ca nu le place. Fiecare masa este o batalie pentru noi, un moment obositor care te innebuneste si te face sa iti doresti tot mai mult doar sa ii duci la McDonalds sa nu ii mai auzi plangand.

Citește și:

Ea: Daca ti-ai iubi cu adevarat copiii, nu i-ai lasa sa manance la McDonalds

Draga mea, daca ai avea copii ai intelege ca ce zici acum este o porcarie. Uite cum sta treaba: vor manca de la McDonalds fie ca iti place, fie ca nu. Da, nu-mi place deloc acolo, nu imi place mancarea, nu imi plac jucariile pe care le pun in meniurile lor... dar lor pe place sa mearga la McDonalds asa cum tie iti place sa mergi la Starbucks. Este scump si nesanatos, dar uneori iti poate face ziua mult mai usoara.

Ea: Nu trebuie sa ii lasi sa iti controleze viata

Am o intrebare pentru tine: Cum iti suna ce ai spus? Ai analizat putin? Sa ies din masina cand incep sa planga? Sa plec de acasa si sa ii las in camera cu un vas de apa si o punga de chipsuri? Sau sa ii scot la plimbare fara pantofi? Sau sa nu le mai cumpar haine cand ei cresc in fiecare zi?

Copiii mei sunt viata mea. Si cand vei avea si tu copii vei intelege despre ce vorbesc.

Citește și:

Ea: Nu inteleg de ce esti obosita tot timpul. Spune-le sa se bage din nou in pat si sa te lase si pe tine sa dormi.

Nu mai spune! Si ce sa mai fac? Sa ii leg de pat. Nu, nu cred. A spune unui copil sa mearga inapoi la culcare este ca si cum i-ai spune unei pisici sa nu mai alerge dupa soareci.

Ea: Si cainii mei sunt neascultatori... insa tot timpul le arat cine este seful!

Chiar compari cainii tai cu copiii mei? Asculta la mine... inteleg, animalele de companie sunt copiii tai. Sunt draguti si ii iubesti... dar este total diferit de a avea copii. Copiii nu sunt animale de companie. Da, merg de-a busilea, se joaca pe covor, cand plang nu te mai intelegi cu ei si nu ii poti lasa singuri acasa... cresterea lor nu este despre a le arata cine este seful si a astepta o schimbare uriasa in comportamentul lor. Este vorba despre un milion de ajustari, despre sacrificii pe care le faci cand esti parinte, despre plansete, frustrari... si toate acestea dureaza ani intregi pentru a vedea beneficiile muncii tale.

Citește și:

foto prima pagina: MaLija, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.