Setari Cookie-uri

Vrei sa ai mai mult noroc? Trebuie sa faci acest lucru. Este dovedit stiintific

Ce trebuie sa faci ca sa ai mai mult noroc in viata?

Ati auzit, desigur, de multe ori, zicala „norocul si-l face omul”. Credeti ca e asa? Sau, dimpotriva, sunteti dintre cei care cred ca tot ceea ce se intampla in viata este in afara controlului nostru si, daca ai noroc, bine de tine, daca n-ai, n-ai si gata. In ultimele decenii, acest subiect a devenit obiectul unor investigatii stiintifice.

Dr. Richard Wiseman, de profesie psiholog - in prezent profesor la Universitatea Hertfordshire, din Marea Britanie -, fara a contrazice ideea ca intamplarea exista, el insista totusi asupra ideii ca o mare parte din responsabilitatea pentru felul in care le merge oamenilor in viata le revine lor insisi, ca probabilitatea de a ne merge bine poate fi influentata in mod constient, ca putem, efectiv, sa ne sporim considerabil sansele de a ni se intampla lucruri bune - adica norocul - prin propriile atitudini, comportamente, actiuni.

Citește și:

Psihologul este autorul unor studii si experimente care au aratat ca, realmente, oamenii pot deveni mai norocosi, adic mai predispusi la aparitia, in viata lor, a unor intamplari benefice; dar asta cu conditia de a actiona, nu de a sta cu bratele incrucisate, asteptand norocul sa pice din cer (si plangandu-se ca nu pica).

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: AstroStar, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.