Setari Cookie-uri

25 de reguli de eticheta pe care toata lumea ar trebui sa le stie

Reguli de eticheta si de bune maniere pe care ar fi bine sa le stim.

Regulile de baza ale etichetei si bunelor maniere sunt destul de simple. Este vorba despre modul in care ne adresam, ne purtam, despre aspectul pe care il avem si despre controlul emotiilor noastre.

Iata care sunt cele mai importante reguli de eticheta si bune maniere pe care ar trebui sa le cunoasca oricare persoana potrivit Brightside:

1. Daca spui "Te invit" inseamna ca tu platesti. Poti spune "Sa mergem la un restaurant" si in acest caz fiecare isi plateste nota de plata. Daca un barbat ofera sa plateasca pentru o femeie, ea poate accepta oferta lui (si viceversa).

2. Nu merge niciodata in vizita fara a anunta. O femeie britanica spunea ca atunci cand cineva suna la usa ei, isi lua pantofii in picioare, isi punea o palarie pe cap si lua o umbrela in mana. Daca ii placea persoana care venise sa o viziteze ii spunea: "Ce bine ca ai venit. Tocmai ce am ajuns acasa." Daca nu, ea ofta si spunea: "Ah, ce pacat, trebuie sa plec."

Citește și:

3. Nu iti pune telefonul pe masa in public. Procedand astfel, demonstrezi cat de important este acest dispozitiv in viata ta, cat de plictisitor esti de ceea ce se intampla si ca in orice moment esti dispus sa intrerupi o conversatie si sa iti verifici feed-ul de Instagram si de Facebook, sa raspunzi la un apel, sa dai un mesaj sau sa incepi un joc.

4. Nu invita o persoana in oras daca vei trimite mesaje toata seara.

5. Un barbat nu trebuie sa poarte geanta unei femei. Dar jacheta o poate duce.

6. Daca te plimbi alaturi de cineva si partenerul tau intalneste si saluta o persoana pe care nu o cunosti, ar trebui sa o saluti si tu.

7. Cei mai multi oameni cred ca singurul mod adecvat de a manca sushi este cu ajutorul betisoarelor. Adevarul este ca barbatii, spre deosebire de femei, pot manca sushi si cu mainile.

8. Evita sa vorbesti fara sens la telefon. In cazul in care ai nevoie sa vorbesti cu cineva, da-ti intalnire cu persoana respectiva, nu sta cu orele in telefon cu ea.

Citește și:

9. Daca cineva te deranjeaza si te jigneste, nu ar trebui sa ii raspunzi in aceeasi maniera. Nu te cobori la nivelul ei, doar zambeste si indeparteaza-te.

10. Un barbat ar trebui sa mearga intotdeauna in partea stanga a femeii. Singurii care fac exceptie sunt cei din serviciul militar, care trebuie sa fie pregatiti oricand sa salute.

11. Soferii ar trebui sa stie ca stropitul cu noroi sau cu apa murdara a trecatorilor de pe strada este un comportament amoral.

12. Noua lucruri ar trebui tinute secrete: varsta, averea, certurile din familie, religia, problemele familiale, aventurile amoroase, cadourile, onoarea si dizgratia.

13. In cinema, teatru sau in sala de concert, trebuie sa te deplasezi catre locul tau cu fata la oamenii care sunt pe scaun; barbatul merge intotdeauna primul.

14. Un barbat nu ar trebui sa atinga niciodata o femeie fara permisiunea ei. Acest lucru inseamna ca este inacceptabil sa o tina de mana (cu exceptia cazului in care o ajuta sa iasa din masina sau sa traverseze strada in siguranta), sa o atinga in timpul unei conversatii, sa o impinga sau sa o tina de cot.

Citește și:

15. Daca cineva te striga "Hey, tu de acolo!" nu ar trebui sa raspunzi. Fii un model de eticheta buna si maniere sociale politicoase.

16. Regula de aur in momentul in care folosesti parfumul este INTOTDEAUNA moderatia. In cazul in care inca poti mirosi parfumul seara inseamna ca i-a deranjat pe toti.

17. Un barbat bine crescut va fi intotdeauna respectuos cu o femeie.

18. In prezenta unei femei, barbatii fumeaza doar cu permisiunea ei.

19. Nu conteaza cine esti - director, actor, o femeie in varsta, un student - atunci cand intri intr-o camera trebuie sa ii saluti pe toti cei aflati acolo.

20. Respecta confidentialitatea corespondentei. Parintii nu ar trebui sa citeasca scrisorile, mesajele sau mailurile copiilor. Cuplurile trebuie sa isi arate respectul reciproc.

21. Nu incerca sa fii in pas cu moda. Este mai bine sa porti haine frumoase, chiar daca nu sunt la moda, decat sa arati groaznic intr-o tinuta la moda, care nu vine bine pe silueta ta.

Citește și:

22. Daca ai fost iertat dupa ce ti-ai cerut scuze, nu atinge subiectul ofensator din nou doar sa spui ca iti pare rau. Incearca sa eviti sa mai faci astfel de greseli pe viitor.

23. Evita sa razi si sa vorbesti prea tare sau sa te holbezi la oameni - este insultator.

24. Nu uita sa le multumesti oamenilor dragi, rudelor, prietenilor. Ei te ajuta nu pentru ca trebuie, ci pentru ca vor. Este dorinta lor. Apreciaza-i.

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.