Setari Cookie-uri

Barbatii care se casatoresc cu femei inteligente traiesc MAI MULT

Se pare ca barbatii care au ca partenera de viata o femeie inteligenta traiesc mai mult si sunt mai fericiti.

Este foarte interesant sa ne imaginam cum arata sotia ideala pentru un barbat. Oare inteligenta se numara printre cele mai dorite calitati?

Ei bine, ar trebui sa fie in top. Potrivit BrightSide, se pare ca barbatii care se casatoresc cu o femeie inteligenta traiesc mai mult. Nu este niciun secret faptul ca a fi inteligent este o calitate personala extrem de apreciata. Noile studii demonstreaza ca atunci cand aceasta calitate este prezenta la o femeie, aceasta poate creste speranta de viata a partenerului si poate preveni dementa. Intr-un test in care a fost examinata starea de sanatate a gemenilor identici, s-a constatat ca influenta persoanei de langa tine are un efect major asupra abilitatilor intelectuale.

Cercetatorii au stabilit ca barbatii care se casatoresc cu femei inteligente traiesc mai mult, sunt mai fericiti, si sunt mai predispusi la boli precum Alzheimer sau dementa. Este bine cunoscut faptul ca jocurile de stimulare intelectuala previn aparitia acestor boli deoarece activeaza creierul. Asadar, este logic sa presupunem ca o persoana care stimuleaza in mod constant intelectul partenerului poate avea un efect pozitiv asupra abilitatilor cognitive.

Citește și:

Lawrence Whalley, profesor la College of Medicine and Life Sciences at the University of Aberdeen spune ca "Daca un tanar vrea sa traiasca o viata lunga si frumoasa, trebuie sa se casatoreasca cu o femeie inteligenta. Pentru dementa nu exista niciun tratament mai bun decat inteligenta."

Fetele care sunt mandre de inteligenta lor cresc si ajung sa fie mai responsabile si independente. Baietii care impartasesc aceasta caracteristica, de asemenea, reusesc sa ajunga in relatii sanatoase cu femei si sa creeze o atmosfera de familie mai placuta pentru sotiile si copiii lor. Din pacate, ideea ca frumusetea unei femei ar trebui sa fie mai apreciata mai mult decat intelectul ei persista in continuare. Dar acest studiu arata ca o persoana careia ii pasa de inteligenta partenerului sau va fi concentrat sa aiba grija de sanatatea sa nu doar fizica, ci si psihica. Si acest lucru poate avea un efect pozitiv asupra societatii in general.

Citește și:

foto prima pagina: Kuznetcov_Konstantin, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.