Setari Cookie-uri

11 Sfaturi vitale pe care imi doresc sa le fi primit la 20 de ani

Fa-ti planuri in decenii. Gandeste in ani. Munceste in luni. Traieste in zile.

Recent am facut 30 de ani. Dintr-un motiv foarte ciudat, parca nu ma obisnuiesc inca cu ideea. Totusi, am inceput sa privesc in trecut si sa imi dau seama cum eram la 20 de ani si am realizat ca am facut cam multe greseli. Mi-a luat ceva timp sa imi dau singuri sfaturi.

Iata care sunt lucrurile pe care as fi vrut sa le stiu cand aveam 20 de ani.

1. CALATORESTE

Ai foarte putine responsabilitati, asa ca nu mai sta pe ganduri si pleaca. Pleaca pe unde poti. Cand ajungi la 30 de ani, vei dori sa calatoresti usor diferit, sa te distrezi mai mutin, sa faci lucruri putin mai scumpe, sa mananci la alte restaurante. Asa ca munceste timp de un an si strange bani pentru a experienta lumea cu bani putini.

De unde stii ce vrei sa faci daca nu stii ce este de facut?

Nu pleca in locuri obisnuite.

Calatoreste in locuri mai putin cunoscute.

Calatoreste pentru a invata.

Citește și:

Calatoreste pentru a descoperi.

Calatoreste in locuri care te vor provoca sa descoperi cine esti tu cu adevarat.

2. Construieste lucruri

Nu sta prea mult timp lucrand pentru a pune pe picioare viziunile altor oameni. Petrece-ti timpul imaginandu-ti propria viziune asupra lumii si a iti pune in aplicare planurile si visurile. Daca lucrezi intr-un loc si nu iti place, nu mai sta pe ganduri. Pleaca!

3. Citeste

Citeste in fiecare zi. Citeste tot ce se poate. Citeste despre lucruri pe care le cunosti, despre lucruri pe care nu le cunosti. Citeste despre oameni. Citeste oamenii.

4. Nu te mai uita la televizor

Opreste-te din a sta in fata televizorului. Chiar acum! Opreste-te! Nu te ajuta cu nimic.

5. Cariera

Nu te angaja doar pentru ca trebuie sa te angajezi. Pur si simplu nu o face.

6. Ai incredere

Da, pur si simplu ai incredere. Chiar daca asta omoara relatiile tale. Chiar daca distruge ideile tale. Chiar daca pierzi prietenii. Chiar daca inseamna ca vei fi ranit. Ai incredere in oameni pana in momentul in care iti dau un motiv pentru a nu mai avea. Dar nu fi naiv. Unii oameni sunt langa tine doar pentru a te trada.

Citește și:

7. Oamenii

Oamenii sunt cel mai bun si cel mai rau lucru care se va intampla cu tine. Unii te vor ajuta sa mergi mai departe, mai repede. Altii te vor trage in jos, la nivelul lor, si te vor ajuta sa pierzi. Cei mai multi sunt in regula. Altii sunt asa si asa. Altii sunt incredibili.

Cativa oameni te vor ajuta sa iti schimbi viata pentru totdeauna. Gaseste acei oameni.

Nu ai nevoie de o multime de prieteni in jurul tau. Ai nevoie de oameni extraordinari care fac pentru tine ce tu faci pentru ei.

8. Apreciaza timpul pe care il ai

Nu pierde timpul cu oameni in care nu ai incredere. Nu pierde timpul in relatii care nu duc nicaieri. Nu pierde timpul cu prieteni care te tradeaza.

Nu lasa ca timpul sa treaca degeaba. Nu lasa ca viata sa treaca pe langa tine.

9. Accepta-ti greselile

Da, ai esuat. De multe ori... Esuezi in iubire. Esuezi in prietenii. Nu reusesti sa te integrezi intr-un grup de oameni. Esuezi la locul de munca. Esuezi in afaceri. Esuezi cu familia.

Citește și:

Da, se intampla. Dar, invata-ti lectiile din aceste greseli.

In cazul in care nu inveti de fiecare data cand gresesti, inseamna ca tot ce ai facut a fost sa esuezi. Daca ai invatat ceva, inseamna ca ai crescut, ca te-ai dezvoltat.

10. Succes

La 20 de ani cu greu vei putea avea succes in ceva. Treci peste acest fapt si invata sa construiesti visuri si planuri. Si nu te grabi!

11. Ai rabdare

Da, ai rabdare. Nimic nu merita daca trebuie facut rapid. Nimic nu merita cladit daca trebuie cladit in graba. Nimic valoros nu este facut intr-un minut. Fa-ti planuri in decenii. Gandeste in ani. Munceste in luni. Traieste in zile.

foto prima pagina: CHAINFOTO24, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.