Setari Cookie-uri

De ce nu intelegi ca timpul tau este limitat in aceasta lume?

Fiecare secunda este pretioasa. Insa noi uitam asta de fiecare dimineata.

Imagineaza-ti ca ai un contract cu o banca care iti ofera in fiecare dimineata, cand te trezesti, 86.400 de dolari. Banii acestia sunt ai tai si ii poti cheltui asa cum vrei. La sfarsitul zilei se trage linie si, daca mai raman bani acestia sunt luati inapoi.

Intrebare: Ce ai face cu banii?

Desigur, ai incerca sa ii cheltuiesti pentru placerea ta si a celor pe care ii iubesti. Ai devora fiecare cent din aceasta banca magica, incercand sa cheltuiesti tot in fiecare zi... incercand sa nu returnezi nimic inapoi. Poate ca vei ajunge sa oferi bani si oamenilor pe care nu ii cunosti - pentru ca, cel mai probabil, nu vei reusi sa cheltuiesti o suma atat de mare doar pe tine si pe cei dragi.

Insa... iata cum stau lucrurile. Fiecare dintre noi are o astfel de banca. Numele acestei banci este TIMPUL. Cornul abundentei, care in mod constant ia secundele din viata ta. In fiecare dimineata, primesti 86.400 de secunde. In fiecare seara ti se ia ce nu ai consumat, indiferent daca ai investit timpul tau intr-un scop bun sau nu. Nu exista echilibru. Nu poti imprumuta mai mult. In fiecare zi este deschis un nou cont pentru tine. In fiecare noapte ti se retrage ce nu ai consumat. Daca nu reusesti sa folosesti depozitele zilei, pierderea este a ta. Si nu ai nicio putere asupra regulilor bancii: iti poate inchide contul in orice moment, fara avertisment. Viata se poate termina in orice secunda.

Citește și:

Asadar, ce faci cu cele 86.400 de secunde? Trebuie sa traiesti in prezent, sa consumi secundele de astazi. Foloseste-le si incearca sa le investesti pentru sanatatea, fericirea si linistea ta. Ceasul tigaie, timpul curge. Profita din plin de fiecare secunda.

sursa: Marc Levy, "If Only It Were True"

foto prima pagina: PHOTOCREO Michal Bednarek, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.