Setari Cookie-uri

O scurta povestioara care va aduce schimbarea pe care o astepti in viata ta

Daca nu ai deloc incredere in tine, esti de doua ori invins in cursa vietii. Avand incredere in sine, ai castigat chiar inainte de a incepe.

A fost odata un om de afaceri care era inglobat pana la gat in datorii... Nici noptile nu se putea linisti, fiindu-i teama ca nu va putea gasi o cale de iesire din aceasta situatie. Creditorii erau pe urmele lui, iar furnizorii ii cereau banii zi de zi.

Intr-o zi, el a mers la o plimbare prin parc pentru a isi distrage atentia de la grijile tale, insa toate acele ganduri nefericite il acompaniau la orice pas. S-a asezat pe o banca si si-a lasat capul in mainile sale... Dintr-o data, un barbat batran a aparut in fata lui.

"Sa inteleg ca ceva te tulbura. Nu vrei sa imi spui despre ce este vorba?" - a intrebat batranul.

Omul de afaceri i-a povestit despre problemele sale, despre lipsa banilor si despre refuzul bancii de a ii mai oferi inca un credit. Batranul l-a ascultat linistit, apoi i-a spus: "Cred ca te pot ajuta."

L-a intrebat care este numele lui, a scos din buzunar un carnet de cecuri, i-a scris numele, a rupt cecul si i l-a oferit.

Citește și:

"Ia banii astia... ca imprumut. Peste un an, ne intalnim aici pentru a mi-i da inapoi."

Barbatul nu a avut timp sa mai spuna ceva... ca batranul a disparut in multime. Apoi si-a aplecat privirea catre cecul din mana lui: 500.000 de dolari." Sub suma de bani scrisa era si un nume: John D. Rockefeller... unul dintre cei mai bogati oameni din lume.

"Daca iau acesti bani, toate problemele mele vor disparea intr-o clipa." - s-a gandit el. Insa, in schimb, barbatul a hotarat sa puna cecul in seiful lui. Doar gandul ca are acei bani pusi deoparte i-au dat puterea de care avea nevoie pentru a cauta o modalitate de a isi salva afacerea.

Cu forte proaspete, a acceptat oferte noi si a fost capabil sa faca si cateva vanzari. In doar cateva luni, el a reusit sa isi achite o mare parte din datorii... peste jumatate de an era din nou pe profit.

Citește și:

Un an mai tarziu, barbatul a revenit pe aceeasi banca, in parc, cu cecul in mana. Barbatul era deja acolo. Cand a intins mana pentru a ii oferi cecul, o asistenta medicala a venit in fuga si l-a luat de cot de batran: "In sfarsit v-am gasit. Va ascundeti foarte bine de mine!" - a spus femeia.

"Sper ca nu v-a deranjat. De multe ori fuge de acasa si spune oamenilor ca el este John D. Rockefeller." - a continuat tanara.

Barbatul era in stare de soc, nu putea sa scoata nici macar un cuvant. Timp de un an el se gandise ca in seiful lui sta ascuns un cec de jumatate de milion de dolari gata sa il scoata din orice incurcatura. Atunci si-a dat seama.. acei bani nu erau reali, insa chiar si asa, i-au transformat viata. Acel cec primit i-a oferit puterea de a merge mai departe.

Asadar... trebuie sa tineti minte urmatorul lucru: Aveti intotdeauna incredere in voi. Suntem mai puternici decat credem!

Citește și:

foto prima pagina: Sander van der Werf, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Octombrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.