Setari Cookie-uri

Tu mai stii cum este sa fii fericit cu adevarat?

De citit! Povestea omului care a invatat care este adevarata fericire.

"De ce toata lumea de aici este atat de fericita in afara de mine?"

"Pentru ca ei au invatat sa vada bunatatea si frumusetea de peste tot." - a spus maestrul.

"De ce eu nu pot vedea bunatatea si frumusetea de peste tot?"

"Pentru ca poti vedea doar ce iti propui. Si tu ti-ai propus sa vezi doar tristete si dezamagire."

Va invit sa cititi povestioara de mai jos:

In urma unui accident grav de motocicleta, prietenul meu si-a pierdut o mana.

"Din fericire, mai am inca una. Dreapta nu are nicio problema" - mi-a spus el in timp ce imi servea o cana de ceai. "Este uimitor ce pot face cu o singura mana."

Nu s-a dat batut. Intr-un an el a invatat sa piloteze un avion. Insa, intr-o zi, in timp ce zbura peste o regiune muntoasa, avionul a avut probleme cu motorul si s-a prabusit. A supravietuit, insa a paralizat de la gat in jos.

Citește și:

L-am vizitat la spital. Cand m-a vazut, el mi-a zambit. "Aceste lucruri care mi se intampla... sunt incredibile." - mi-a spus el in gluma. "Insa nu ma dau batut!" - a continuat.

Eram fara cuvinte. Am crezut ca doar se preface... asa ca imediat ce am plecat de la el, am inceput sa plang si sa regret situatia in care se afla. Ce putea sa mai faca cand viata terminase cu el? Insa el mi-a demonstrat ca lucrurile nu stau deloc cum credeam eu.

El si-a intalnit femeia vietii lui in timpul unei conferinte pentru persoanele cu handicap. A inventat un sistem de scriere digital care raspundea la comenzile vocale. Si a vandut sute de exemplare dintr-o carte pe care el a scris-o.

Pe coperta din spate a acestei carti era un mic mesaj: "Inainte de a paraliza, puteam face un milion de lucruri diferite. Acum pot face doar 990.000 de lucruri. Dar ce persoana isi poate face griji cu privire la cele 10.000 de lucruri pe care nu le mai poate face in timp ce exista inca 990.000 de lucruri de facut?"

Citește și:

foto prima pagina: igorstevanovic, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.