Setari Cookie-uri

15 Citate care sa iti reaminteasca faptul ca meriti sa fii iubita asa cum esti!

Dupa ce aceasta relatie s-a incheiat, am invatat cu adevarat sa ma iubesc. Mi-am dat seama ca sunt mult mai fericita acum, singura, decat am fost alaturi de un om care nu ma aprecia si nu ma respecta.

Este atat de usor sa spui ca accepti pe cineva asa cum este. Insa cand vine vorba sa pui in practica ce zici lucrurile par sa se schimbe radical. Chiar si asa, acceptarea (nu doar a ta, ci si a persoanei langa care esti) este piatra de temelie a oricarei relatii puternice, de durata.

Nu uita ca si tu meriti sa fii respectata!

1. O iubire care nu suporta confruntarea cu realitatea nu-i iubire. Dar in acest caz, neputinta de a iubi este privilegiul inimilor nobile.

2. Sufletul-pereche este cea mai importanta intalnire cu un om. Este omul-oglinda, omul care te scapa de prejudecati si te obliga sa te vezi asa cum esti, omul care nu te lasa sa te mai minti si care trage de tine sa te curete, sa te dezobisnuiasa de tot ce e fals in tine si in jurul tau.

3. Cauta neincetat sa ramai liber. Inima ta poate iubi tot ce doreste. Viata nu are nicio valoare inchisa intre limite. Te desavarsesti mereu. In fiecare rasarit de soare se naste ceva frumos. Calatoria aceasta nu are sfarsit.

Citește și:

4. Daca sufletul tau intra in relatie cu un alt suflet si comunica, simti. Nu ai nevoie de cuvinte. Sunt suficiente gesturile, privirile. Cuvintele sunt adiacente. Oamenii se inteleg in profunzime dincolo de vorbe, se intuiesc, se sustin, se iubesc adica. Daca nu comunica dincolo de cuvinte, nu pot comunica prin cuvinte.

5. Nu iubesti pe cineva pentru ca este perfect, il iubesti in ciuda faptului ca nu este.

6. Nu traim sentimente care ne transforma, ci sentimente care ne sugereaza ideea de transformare. De pilda, iubirea nu ne purifica de egoism, dar ne face sa-l simtim si naste in noi ideea unei patrii indepartate, unde acest egoism nu si-ar mai gasi locul.

7. Cei pe care i-am iubit si pe care i-am pierdut nu mai sunt unde erau; dar ei sunt intotdeauna si pretutindeni acolo unde suntem noi.

8. Caut persoanele care sa ma iubeasca nu in ciuda defectelor si vulnerabilitatii mele, ci datorita lor. Caut prietenii care imi sunt alaturi si inoata impreuna cu mine spre adancimi.

Citește și:

9. Nu iubim cu adevarat decat atunci cand iubim fara motive.

10. Daca iti distrug conditiile dragostei, pentru a te ajuta sa nu mai suferi, ce bine ti-am facut? Un desert fara fantani este mai bland pentru cei ce s-au ratacit si mor de sete?

11. Pentru noi doi, acasa nu este un loc. Este o persoana. Si suntem in sfarsit acasa.

12. Daca iubirea ta nu are speranta sa fie primita, dator esti sa taci [...] Daca iubirea ta nu este primita si ajunge sa fie o zadarnica rugaminte - asta fiind rasplata fidelitatii tale - si daca nu ai puterea sufleteasca de a tacea, atunci cauta sa te vindeci, daca dai peste vreun medic priceput in asa ceva. Caci iubirea nu trebuie confundata cu sclavia inimii. Iubirea care se roaga este frumoasa, dar cea care implora este dragoste de sluga.

13. O iubire pe care esti nevoit sa o pazesti cu atata strasnicie nu reprezinta nimic. Dar tocmai asta n-au sa inteleaga niciodata oamenii cu adevarat gelosi.

Citește și:

14. Iubirea este o fiinta salbatica. Cand incercam sa o tinem in frau, ne distruge. Cand incercam sa o inchidem, ne inrobeste. Cand incercam sa o intelegem, ne tulbura.

15. Sa daruiesti totul, sa sacrifici totul fara speranta de rasplata: asta inseamna iubire.

foto interior si prima pagina: FCSCAFEINE, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
25 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.