Setari Cookie-uri

13 Trucuri psihologice care sa ne ajute in comunicarea cu oamenii din jurul nostru

Toata lumea ar trebui sa stie aceste mici trucuri eficiente.

Cateva tehnici importante care ne pot ajuta sa construim relatii bune cu oricine.

1. In cazul in care nu esti multumit de raspunsul primit - de exemplu, persoana cu care vorbesti nu a spus tot ce voiai sa auzi, nu a avut un raspuns clar sau a mintit - nu intreba din nou. In schimb, pur si simplu uita-te in tacere si cu atentie in ochii ei. Astfel vei pune presiune pe ea si persoana respectiva va fi fortata sa isi continue gandurile.

2. Daca cineva tipa la tine, fa un efort si pastreaza-ti calmul, ramanand absolut impasibil. Prima reactie a unei persoane nervoase este, in general, furia si tipatul. Insa, daca esti linistit, aceasta stare cu care se confrunta va disparea treptat, iar sentimentul de vinovatie pentru comportamentul sau sfidator si agresiv se va instaura treptat. Cel mai probabil, isi va cere si scuze pentru situatia provocata.

Citește și:

3. Daca stii ca o persoana are de gand sa te critice (sau sa dea vina pe tine), fa-ti curaj si incearca sa stai langa ea. In acest caz, va fi constienta de prezenta ta si nu va mai putea spune lucruri atat de urate despre tine.

4. Luarea meselor este intotdeauna asociata cu linistea si pacea, asadar ar trebui sa mancam acasa, inconjurati de propriile ziduri ale apartamentului. De aceea, este recomandat ca atunci cand esti ingrijorat sa mesteci putina guma. Acest truc va pacali creierul tau ca mananci si ca nu trebuie sa iti faci griji pentru nimic, asa ca te vei simti mai increzator in fortele proprii si mai relaxat.

5. O metoda veche si dovedita utilizata de foarte multi studenti la examene - ei isi imagineaza ca un profesor este prietenul lor bun si apropiat, asa ca se simt mai calmi si le este mult mai usor sa gaseasca raspunsuri corecte la intrebari. Aceasta tehnica este eficienta si in alte situatii - o poti incerca la un interviu important pentru obtinerea unui loc de munca.

Citește și:

6. Daca toata lumea dintr-un grup incepe sa rada dintr-o data, fiecare persoana se uita instinctiv la persoana pe care o place cel mai mult sau de care isi doreste sa se apropie mai mult. De aceea, urmareste ochii tuturor dupa o gluma buna - vei invata foarte multe despre oamenii din viata ta.

7. Cand intalnesti pe cineva incearca sa exprimi mai multa bucurie decat de obicei. De exemplu, zambeste sincer sau incearca sa spui numele persoanei cu blandete si caldura. Astfel in timp vei incepe sa dezvolti sentimente (de prietenie) pentru aceasta persoana si sa te simti mai apropiat de ea.

8. In cazul in care munca ta are legatura cu oamenii, este posibil sa fii fortat sa te comporti politicos si amabil. De aceea este recomandat ca atunci cand mergi la intalniri sa stai aproape de o oglinda, astfel incat interlocutorii sa isi vada intotdeauna propria reflectie. De regula, oamenii incearca intotdeauna sa arate cat mai bine cand se vad intr-o oglinda. Asadar, cu siguranta vor zambi mai mult.

Citește și:

9. Daca vrei sa captezi atentia unei persoane pe care o placi, fixeaza cu privirea un obiect care se afla in spatele ei, la nivelul umerilor. Odata ce iti dai seama ca ea se uita la tine, uita-te repede in ochii ei si zambeste usor. Acest truc functioneaza impecabil.

10. Stiai ca putem controla stresul? Cand esti foarte ingrijorat, incepi sa respiri mai puternic si inima incepe sa bata mai repede. Incearca sa te fortezi sa respiri calm, iar acest truc va echilibra ritmul cardiac.

11. Daca vrei sa atragi o persoana la prima intalnire, incearca sa faci referire la culoarea ochilor sai cand o vezi. Contactul vizual functioneaza intotdeauna.

12. Initial, ridica stacheta cand ai anumite cerinte sau termeni. Cel mai probabil, persoana respectiva nu va fi de acord cu tine si va refuza propunerea ta. Cu toate acestea, cu siguranta va fi de acord cu conditiile reale pe care le prezinti mai tarziu.

Citește și:

13. In general, oamenii sunt atrasi de acei oameni increzatori in fortele proprii si in actiunile lor, asa ca incearca intotdeauna sa demonstrezi ca stii despre ce vorbesti (chiar daca uneori nu este asa).

Mimica noastra este foarte strans legata de emotiile noastre: ne ridicam sprancenele atunci cand suntem atinsi si inchidem ochii cand plangem. Pe de alta parte, expresiile noastre faciale afecteaza starea noastra interna. Daca ai o fata similara cu cea in care plangi, este probabil ca lacrimile sa apara in scurt timp. Foloseste aceasta abilitate - zambeste mai mult. Zambeste fara motiv si, dupa cateva secunde, zambetul tau va deveni real si sincer.

sursa material: brightside.me

foto interior si prima pagina: PHOTOCREO Michal Bednarek, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.