Setari Cookie-uri

SECRETUL ca sa inveti orice. Scrisoarea lui Albert Einstein catre fiul sau

Aceasta este calea de a invata cea mai usoara, atunci cand faci ceva cu asa o placere incat nu simti cum trece timpul.

IN anul 1915, la varsta 36 de ani, Albert Einstein locuia la Berlin in timp ce sotia lui alaturi de cei doi fii, Hans Albert Einstein si Eduard "Tete" Einstein, locuiau in Viena. Pe 4 noiembrie in acelasi an, dupa ce tocmai finalizase capodopera carierei sale care urma sa il catapulteze inspre o faima istorica, EInstein a trimis fiului sau Hans, de doar 11 anisori, o scrisoare:

"Dragul meu Albert,

Ieri am primit scrisoarea ta draga si am fost foarte fericit cand am citit-o. Deja imi era teama ca nu imi vei mai scrie deloc. Cand eram in Zurich, mi-ai spus ca te simti ciudat din cauza venirii mele. Prin urmare, cred ca ar fi cel mai bine sa ne reunim intr-un loc in care nimeni nu ne va face sa ne simtim inconfortabil.

Orice ar fi, voi face tot posibilul ca in fiecare an sa petrecem o luna intreaga impreuna astfel incat sa stii ca ai un tata care te iubeste enorm si care este foarte mandru de tine. De asemenea, poti afla atatea lucruri bune si interesante de la mine, ceea ce altcineva nu iti poate oferi cu aceeasi usurinta. Este o munca istovitoare pentru mine si tot ce am invatat in aceasta perioada nu ar trebui sa fie doar pentru straini, ci si pentru copiii mei. Zilele trecute am reusit sa termin una dintre cele mai frumoase lucrari ale vietii mele. Cand vei fi mai mare, iti voi spune despre ce este vorba.

Citește și:

Sunt extrem de fericit ca iti place sa canti la pian. Acesta si tamplaria, in opinia mea, sunt cele mai bune activitati pe care le poti face la varsta ta (si pot spune ca sunt chiar mai bune decat scoala). Pentru ca acestea sunt lucruri care se potrivesc cu un tanar ca tine. Canta la pian aceste piese care iti plac cel mai mult, chiar daca profesorul nu este de acord cu ele. Aceasta este calea de a invata cea mai usoara, atunci cand faci ceva cu asa o placere incat nu simti cum trece timpul. Sunt uneori asa de prins de munca mea, incat uit de masa de pranz…

Fii alaturi de Tete pe care il sarut,

Tata.

Salutari mamei tale."

foto prima pagina: Albert Einstein, Wikipedia

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.