Setari Cookie-uri

Daca nu poti ierta pe cineva, citeste asta!

Sufletul tau are nevoie de asta. Citeste si da mai departe.

Urasc orice cliseu care exista despre iertare. Stiu fiecare zicala, fiecare sfat, fiecare pont... Am citit fiecare articol despre eliberarea furiei. Am scris citate de-ale lui Buddha si le-am lipit pe frigider. Stiu ca nu este simplu. Stiu ca este obositor. Cunosc diferenta dintre a ierta doar cu vorba si sentimentul de pace pe care il ai cand ierti cu sufletul.

Iertarea este un teren vast. Insasi gandul de a trece cu vederea greseala unei persoane care ne-a facut rau este groaznic. Nu vrem sa stergem cu buretele asa de simplu si mergem mai departe. Vrem sa ii vedem suferind. Vrem sa ne jucam si noi cu mintea lor asa cum ei s-au jucat cu noi. Vrem ca ei sa treaca prin ce am trecut si noi.

Iertarea pare ca si cum te-ai trada pe tine. Nu vrei sa renunti la lupta pentru dreptate. Furia arde in tine. Stii ca te va durea si pe tine, dar nu poti trece peste. Da, cunosc sentimentul. Dar aici este problema - mania este o emotie instrumentala. Ramanem suparati pentru ca vrem dreptate. Pentru ca noi credem ca asta trebuie sa facem. Pentru ca presupunem ca cu cat sunt mai nervosi cu atat vom face mai multa dreptate. Mania nu isi da seama ca trecutul trebuie lasat in urma, ca totul s-a intamplat si ca trebuie sa mergem mai departe. Nu, razbunarea nu va rezolva lucrurile.

Citește și:

Adevarul despre teama este unul simplu: iti este teama sa te vindeci. Iti este teama de cine vei deveni in momentul in care ranile tale se vor inchide.

Atunci cand doare, iertarea pare imposibila. Vrei sa mergi mai departe pentru ca stii ca asta este cea mai sanatoasa alegere. Vrei sa te eliberezi. Vrei ca nebunia din mintea ta sa se linisteasca si sa gasesti o cale pentru a fi bine.

Exista un lucru pe care multi nu il stim despre iertare: nu va repara nimic. Nu este o guma de sters, care va sterge durerea pe care ai simtit-o. Nu anuleaza ce ai simtit si ce ai trait. Gasirea linistii este o lupta lunga... iertarea este doar un medicament pe care il iei pentru a ramane hidratat de-a lungul drumului.

Iertarea inseamna renuntarea la speranta pentru un trecut diferit. Inseamna sa stii ca trecutul ramane in spate, ca praful se va asterne si ca trebuie doar sa lasi ca timpul sa isi joace cartea.

Citește și:

Trebuie sa inveti sa mergi singur mai departe. Iertarea nu inseamna ca trebuie sa faci pace cu cine te-a ranit. Nu inseamna sa simpatizezi cu ei si sa ii tii aproape. Inseamna doar sa accepti ca ei au lasat un semn in sufletul tau. Si ca pentru o perioada de timp este povara ta si trebuie sa suporti. Este decizia ta de a merge mai departe cu cicatrici.

Iertarea este despre a iti crea propria karma si propriul destin. Este despre a te ridica in picioare si a decide ca nu vei fi neferit pentru tot restul vietii din cauza lucrurilor care s-au intamplat in viata ta. Este despre a merge cu curaj in viitor, cu acele dureri pe care le-ai suportat. Iertarea inseamna sa iti spui ca nu vei lasa ce s-a intamplat sa te defineasca prea mult.

Iertarea nu inseamna ca renunti la puterea ta. Iertarea inseamna ca esti, in sfarsit, gata sa iei totul inapoi.

foto interior si prima pagina: Ollyy, Shutterstock

Citește și:

sursa material: thoughtcatalog.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.