Setari Cookie-uri

6 Motive MINUNATE pentru a ne trezi in fiecare dimineata la ora 6

Oamenii de succes spun ca trezitul de dimineata poate face o mare diferenta in viata noastra. O femeie s-a trezit in fiecare dimineata la ora 6 timp de doi ani si sustine ca acest obicei i-a schimbat viata.

Eghosa Aihie, o bloggerita de succes din afara, spune ca timp de doi ani s-a trezit in fiecare dimineata la ora 6 - iar acest obicei i-a schimbat radical viata.

Iata sase motive care sa ne motiveze sa ne trezim mai devreme.

1. Vei avea timp pentru a te descoperi pe tine

Este destul de usor sa fii distras de la obiectivele tale de-a lungul zilei daca nu incepi sa te gandesti la lucrurile pe care le ai de facut urgent. Dupa cum bine stim, creierul nostru functioneaza mai eficient in prima jumatate a zilei. Foloseste acest timp pentru a lua decizii importante si a nu lasa ca emotiile sa te conduca.

2. Vei avea timp pentru a iti programa ziua

Oamenii care se trezesc devreme au posibilitatea de a isi planifica ziua in avans inainte de a merge la locul de munca. Cu cat ai planul facut mai repede cu atat esti mai eficient si mai productiv cu timpul tau.

Daca vrei sa iti planifici ziua urmatoare de cu seara, te sfatuiesc sa nu o faci. Elaborarea de planuri nu este chair cea mai buna idee cand creierul tau este obosit si nu se poate gandi decat la odihna.

Citește și:

3. Dimineata este un moment bun pentru a lucra la dezvoltarea personala

Cine a spus ca trebuie sa fugi la birou imediat ce te-ai trezit? Multe persoane se plang ca nu au suficient timp liber pentru a sta cu familia sau pentru a merge la sala.

Insa daca te trezesti la 6 diminetata, vei avea cateva ore la dispozitie pentru a merge la sala inainte de a incepe programul obisnuit. Daca lucrezi dimineata, corpul tau este incarcat cu endorfine - hormoni formati in timpul exercitiilor fizice, care ofera un sentiment de bucurie si euforie. Endorfinele sunt "suficiente" pentru a te mentine energic si vesel pentru tot restul zile.

4. Vei incepe sa iei micul dejun

De-a lungul vietii ai auzit de nenumarate ori ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Daca te trezesti cu cateva ore inainte de a merge la munca. In cazul in care te trezesti cu cateva ore inainte de a merge la munca, vei avea timp sa iei si micul dejun. Un studiu realizat de John Hopkins Bloomberg School of Public Health demonstreaza ca obiceiul de a lua un mic dejun complet are un beneficiu pozitiv si extrem de important pentru sanatatea ta. Asa cum masina are nevoie de combustibil pentru a merge, si corpul are nevoie de hrana pentru a functiona in mod corespunzator.

Citește și:

5. Oamenii de succes se trezesc la 6 dimineata

Un articol din New York Magazine despre Jack Dorsey, fondatorul Twitter, spune ca el incepe ziua la 5:30 - perioada pe care o foloseste pentru meditatie si o cursa de alergare de 10 km.

Tim Cook, CEO Apple, incepe sa raspunda mailurilor primite de la parteneri la 4:30 in fiecare dimineata.

Richard Branson, fondatorul Virgin Group, este inca un om de afaceri de succes. In interviurile sale pentru Business Insider, el spune ca se trezeste in fiecare dimineata la 5:45 si pleaca imediat la locul de munca. Mai intai lucreaza pentru ceva timp la treburile urgente pe care le are de rezolvat , dupa care ia micul dejun.

6. Vei fi cu doi pasi inaintea tuturor

Asa cum arata si cercetatorii, obiceiul de a te trezi mai devreme te poate ajuta sa eliberezi potentialul creativ. Mai mult decat atat, se dezvolta increderea in propria persoana - incepi sa lucrezi in timp ce toti competitorii tai dorm.

Citește și:

Ai posibilitatea de a iti rezolva cele mai neplacute probleme ale zilei inainte de 8 dimineata, motiv pentru care poti petrece intreaga zi mult mai energic si mai relaxat. Obiceiul de a face lucrurile incomode la primele ore ale diminetii reduce nivelul de stres si de anxietate.

sursa material: elitedaily.com

foto interior si prima pagina: Nenad Aksic, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.