Setari Cookie-uri

Reguli pentru un somn odihnitor. Nu ora de culcare e cheia!

Stii ce reguli pentru un somn odihnitor ar trebui sa urmezi ca sa te simti mai odihnita? In primul rand, sa iti formezi o rutina!

Lasa grijile afara din dormitor, nu te culca imediat dupa masa si nici dupa ce vii de la sala! Mai sunt si alte reguli pentru un somn odihnitor pe care trebuie sa le respecti, daca vrei sa fii mai bine dispusa dimineata.

De obicei, te pacalesti si te duci tarziu la culcare. Seara nu ti se pare ca esti asa obosita si ajungi sa te culci cu doua-trei ore mai tarziu decat ar trebui. Dimineata insa, te invinovatesti. De fapt, cei de la News-medical.net spun ca nu ora de culcare, ci ora de trezire iti stabileste ritmul circadian. Asadar, ora la care te trezesti dimineata iti programeaza organismul pentru intreaga zi. De aceea, e bine sa tii cont de cateva reguli pentru un somn odihnitor, ca sa iti incepi fiecare zi mai fresh.

10 reguli pentru un somn odihnitor

1. Pune ceasul sa sune la aceeasi ora

Trezeste-te la aceeasi ora in fiecare dimineata. Poti sa variezi, dar nu cu mai mult de o ora. Nici macar in weekenduri!

Citește și:

2. In pat doar se doarme!

Paturile sunt facute pentru somn. Nu face nimic ce necesita concentrare cat stai in pat! Cel mult ai voie sa citesti ceva relaxant. Televizorul in dormitor e o idee foarte proasta!

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto interior si prima pagina: W.Chakkrit, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.